Search
Close this search box.
Αλλαγή στα δρομολόγια των διακινητών παράτυπων μεταναστών παρατηρεί ο Δήμαρχος Ορεστιάδας

Το αίτημα του περί μη επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου επανέφερε στην επικαιρότητα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Σε συνέντευξη του εκεί, ο κος Μαυρίδης τόνισε ότι «έχουν αλλάξει τα δρομολόγια των λαθροδιακινητών και έχουμε μεγάλη είσοδο στη χώρα μας από την Βουλγαρία, από την περιοχή της Ροδόπης. Εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα καθώς η Βουλγαρία είναι μέλος της Ε.Ε για το ποιες υποχρεώσεις της τηρεί. Τις τελευταίες βδομάδες βλέπουμε κάποιες κινήσεις θωράκισης».

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας έδωσε και μία τάξη μεγέθους για τον πολυδιαφημισμένο φράχτη του Έβρου, ο οποίος καλύπτει το 1/5 της μεθοριακής γραμμής καθώς σε σύνολο 200 χιλιομέτρων η κατασκευή καλύπτει μόνο τα 40. Αυτό, αυτομάτως σημαίνει ότι οι διακινητές εξακολουθούν να βρίσκουν περάσματα, από τα οποίο προωθούν στην Ελλάδα παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο κος Μαυρίδης υπογράμμισε και την ανάγκη ενίσχυσης της Συνοριοφυλακής στον Έβρό καθώς όπως είπε, παρά το γεγονός ότι ο Συνοριοφύλακες στην περιοχή εργάζονται σκληρά, ο αριθμός τους παραμένει ανεπαρκής σε σχέση με τις ανάγκες.