Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Τιμήστε τον Δεκαπενταύγουστο με μέτρα προστασίας

Έκκληση προς τους/τις πιστούς/ές που θα παρακολουθήσουν τις λειτουργίες του Δεκαπενταύγουστου, να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό απευθύνει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Προτρέπουμε τους χριστιανούς να τηρήσουν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται κατά την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως τα τηρούν προσεκτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και, κατά το δυνατόν, να διαμοιρασθούν στις θείες λειτουργίες που θα τελεσθούν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής”. 

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης 

Επ’ αφορμής της μεγάλης χριστιανικής γιορτής στους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρουπόλεως (Αγίου Νικολάου, Αγίου Ελευθερίου, Αγίας Κυριακής, Μεταμορφώσεως, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Βασιλείου) το απόγευμα του Σαββάτου στις 7.30’ θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και αμέσως μετά από 9.00’-10.15’ μ.μ. θα ακολουθήσει βραδυνή Θεία Λειτουργία. Ανήμερα, την Κυριακή 15 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθούν δύο θείες λειτουργίες η πρώτη από 7.00’-9.15’ (με όρθρο) και η δεύτερη από 9.30’-10.30’ (μόνο θεία λειτουργία).

Στους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς της Επαρχίας της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης θα τελεσθεί το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα την Κυριακή ο όρθρος και η θεία Λειτουργία από 7.00’-10.00’.

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος θα τελέσει το Σάββατο 14 Αυγούστου στις 8.00’ μ.μ. τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην Παναγία Κοσμοσώτειρα στις Φέρες, ενώ ανήμερα την Κυριακή από 7.00’-10.00’ θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού.