Απαλός Αλεξανδρούπολης: Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η ακυρωθείσα εκδήλωση του τοπικού Συλλόγου

Αποτελεί κάποιου είδους παράδοση τα τελευταία χρόνια για τον Απαλό Αλεξανδρούπολης η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου καθώς ο οικισμός γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου στην οποία είναι αφιερωμένος ο ναός του.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων – που συνήθως είναι τριήμερες- αναλαμβάνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος “Φάρος Απαλού” και περιλαμβάνουν βραδιές με ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική. Οι εκδηλώσεις επηρεάστηκαν φυσικά από την επέλαση της πανδημίας, αλλά φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω μη οικονομικής στήριξης από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, η εκδήλωση που ήταν μία συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το σχήμα του Νίκου Ζαπάρα ακυρώνεται καθώς δεν εδόθησαν τα υπεσχεθέντα χρήματα από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. “Το σχεδιάσαμε με πολύ όρεξη, το προετοιμάσαμε με χαρά και το περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία…
Μας έμεινε μόνο το ερώτημα..
Γιατί οι υποσχέσεις για οικονομική υποστήριξη από το Δήμο αθετήθηκαν;
Γιατί τόση απαξίωση στους κατοίκους του Απαλού;”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου στα ΜΚΔ. 

Παρ’ όλα αυτά, και επειδή στα social media, οι ανακοινώσεις συνήθως προκαλούν “συζήτηση” μεταξύ των χρηστών – τα λεγόμενα σχόλια ή αλλιώς comments- αξίζει να παρατηρήσουμε το σχόλιο του πρώην Δημάρχου Φερών Γιώργου Ούστογλου, ο οποίος κάνει λόγο για λαϊκισμό, γράφοντας: “Τώρα τον έπιασε ο πόνος; Οταν ήταν σύμβουλος του πρώην δημάρχου κ.Λαμπάκη γιατί δεν έδειξε αυτήν την ευαισθησία για τις Φέρες ππυ τον Δεκαπενταυγουστο ειχαμε λαμπρές εκδηλωσεις με παρουσία εκπροσωπων της εκάστοτε Κυβέρνησης. Φτάνει ο λαικισμός”

Τέλος, την μη χρηματοδότηση της εκδήλωσης καυτηρίασε στα ΜΚΔ και η παράταξη Πόλη και Πολίτες με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.