Πάνω από 30 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Πάνω από 30 (ίσως και 40 τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) είναι οι νοσηλευόμενοι/ες στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που νοσούν από κορωνοϊό. Ο αριθμός αυτός προφανώς είναι μεγάλος και δείχνει ότι ο κορωνοϊός επελαύνει παρά την ζέστη του Αυγούστου και το εν γένει θερμό κλίμα του καλοκαιριού.

Οι νοσηλευόμενοι/ες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι/ες ενώ ούτε και τα ελάχιστα άτομα που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου (με κορωνοϊό) έχουν κάνει κάποιο από τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του ιού.

Εννέα κρούσματα στο Γηροκομείο “Άγιος Κυπριανός”

Την ίδια ώρα και το Γηροκομείο “Άγιος Κυπριανός” που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης καταγράφει εννέα κρούσματα κορωνοϊού σε ισάριθμους τροφίμους του. Όπως έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε σε ανεμοβλίαστο τρόφιμο (οι συγγενείς του οποίου δεν έδωσαν συγκατάθεση για να εμβολιαστεί) και μέσω της ιχνηλάτησης που ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό βρέθηκαν και τα υπόλοιπα οκτώ, που όμως αφορούν σε εμβολιασμένους τρόφιμους.

Σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εμβολιασμένοι τρόφιμοι παρά τη θετικότητα τους στον ιό παραμένουν ασυμπτωματικοί ενώ όλα τα μέλη του προσωπικού υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ και μέχρι την έκδοση της ανακοίνωσης δεν είχε εντοπιστεί θετικό αποτέλεσμα.

Στον “Άγιο Κυπριανό” φιλοξενούνται συνολικά 130 τρόφιμοι/ες και εντός των ημερών αναμένεται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος αναφορικά με τον σχετικό Νόμο περί των ανεμβολίαστων υπαλλήλων και τον Εσωτερικό Κανονισμό περί των τροφίμων του Ιδρύματος.

Στο έτερο γηροκομείο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, το “Ιωακείμειο” άπαντες οι εργαζόμενοι/ες και οι τρόφιμοι/ες είναι εμβολιασμένοι/ες.