Την Άρσις στην Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη
Στις 10/8/2021 η ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη υποδέχτηκε στις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Φρίξος και Έλλη τη Γενική Πρόξενο του U.S. Consulate General Thessaloniki Elizabeth Lee και την Σύμβουλο Πολιτικών Υποθέσεων της U.S. EMBASSY ATHENS Michele Siders. Σε μία συνάντηση που διήρκησε μία και μισή ώρα, η Γενική Πρόξενος Elizabeth Lee και οι συνεργάτες της ενημερώθηκαν αναλυτικά για το έργο αλλά και για τις δυσκολίες των Δομών της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη.
Η Γενική Πρόξενος Elizabeth Lee αγκάλιασε τα ασυνόδευτα φιλοξενούμενα παιδιά και αφιέρωσε χρόνο στο να επισκεφτεί τον προσωπικό τους χώρο, να επικοινωνήσει μαζί τους στα ελληνικά προσεγγίζοντας εξατομικευμένα τα παιδιά και τις ανάγκες τους. Επίσης, μοιράστηκε με τα παιδιά προσωπικές της στιγμές και φωτογραφίες με τη σκυλίτσα της, ένα Golden Retriever που ονομάζεται Pumpkin και στα ελληνικά «κολοκυθούλα», γεγονός που ενθουσίασε τα παιδιά. Τέλος, προσέφερε στα παιδιά ένα βιβλίο μαγειρικής από την Κορέα για την ομάδα διαπολιτισμικής κουζίνας της Δομής Φιλοξενίας Φρίξος και υποσχέθηκε να συνοδεύεται από το σκυλάκι της την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί την ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη και να μαγειρέψει με τα παιδιά συνταγές από το βιβλίο που δώρισε, αλλά και από τις χώρες καταγωγής των παιδιών.
Οι Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Φρίξος και Έλλη της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη εντάσσονται στο έργο «Επιχορήγηση Ν.Π. ΑΡΣΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ για την υλοποίηση του έργου «ΜΕΤΟΙΚΟΣ», που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020.