Σοκ στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης: “Ξέχασαν” νεκρό εκτός ψυγείου και η σορός υπέστη σήψη

Έναν αδιανόητο Γολογοθά καλείται να “ανέβει” μία οικογένεια από την Αλεξανδρούπολη μετά τον θάνατο του πατέρα. Ο 56χρονος άνδρας απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς το  Σαββάτο μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο ωστόσο η σορός του κρατήθηκε εκεί με σκοπό να υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή και να παραδοθεί στους συγγενείς για ταφή σε δεύτερο χρόνο.

Μόνο που… το νεκρό σώμα δεν τοποθετήθηκε σε ψυγείο και ως εκ τούτου υπέστη σήψη και η κηδεία του δεν έγινε στον προκαθορισμένο χρόνο. Σύμφωνα με όσα μαρτυρούν στο “R” οι θυγατέρες του εκλιπόντος, σε επικοινωνία με το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εργαζόμενοι εκεί παραδέχτηκαν ότι η σορός του πατέρα τους δεν τοποθετήθηκε σε νεκροθάλαμο ψύξης όπως θα έπρεπε να είχε γίνει!

Οι κυρίες Άννα και Μαρία Μπανταλίδου έχουν ήδη εκκινήσει νομικές διαδικασίες για το συμβάν που έχει βάλει την οικογένεια τους σε αυτή την αδιανόητη ταλαιπωρία και ζητούν δικαίωση. Όπως λένε χαρακτηριστικά “δεν έχουμε την ευκαιρία  να αποχαιρετίσουμε τον πατέρα μας” αφού η ταφή του άτυχου άνδρα θα γίνει πλέον με ειδικό τρόπο και σε αεροστεγές φέρετρο.

Οι αδερφές Μπανταλίδου επισημαίνουν ακόμη το γεγονός ότι αν δεν υπήρχε χώρος στα ψυγεία του Νοσοκομείου, θα μπορούσε η οικογένεια να είχε αναλάβει τη φύλαξη της σορού με τη βοήθεια κάποιου γραφείου τελετών που διαθέτει ανάλογη υποδομή και σε κάθε περίπτωση δεν θα είχαν μπει σε αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία ούτε βέβαια και η σορός του πατέρα τους θα υφίστατο όλα αυτά.

Η νεκροτομη στη σορο του εκλιπόντος θα γίνει τελικά στην Κομοτηνή και εν συνεχεία θα δρομολογηθεί η κηδεία του στην Αλεξανδρούπολη, όπου και ζούσε.

Το περιστατικό προφανώς είναι δύσκολο να το συλλάβει ανθρώπου νους εν έτει 2021…

Ευχόμαστε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου 56χρονου, ο οποίος σημειωτέον είχε επιβαρυμένη υγεία, αλλά σύμφωνα πάντα με τις κόρες του ακόμη και η νοσηλεία του στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ήταν πολύ δύσκολα κατορθωτή.