Δεκαεπτά άτομα νοσηλεύονται με Covid-19 στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δεκαεπτά άτομα νοσηλεύονται αυτή την περίοδο στις κλινικές Covid-19 του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, καθώς εσχάτως παρατηρείται μία έξαρση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Το δυστυχές στην κατάσταση είναι ότι οι νοσηλευόμενοι/ες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι/ες και αυτό φυσικά επιβαρύνει την αποθεραπεία τους. Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον ένα άτομο που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ είναι κάτω των 50 ετών.

Ακυρώνονται θεάματα λόγω επιδημιολογικού φορτίου 

Την ίδια ώρα, εταιρείες παραγωγής καλλιτεχνικών θεαμάτων ακυρώνουν παραστάσεις στην Αλεξανδρούπολη λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου. Μία τέτοια περίπτωση είναι η συναυλία των Στέλιου Ρόκκου – Μελίνας Ασλανίδου, οι οποίοι επρόκειτο να εμφανιστούν στην πόλη την Δευτέρα 02 Αυγούστου, αλλά αυτό δεν θα γίνει “λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικά περιοχής αυτήν την περίοδο και κατόπιν ώριμης σκέψης της εταιρία παραγωγής των καλλιτεχνων και των τοπικών αρχών” όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Στις επάλξεις και οι αντιδρώντες 

Παράλληλα βέβαια με όλα αυτά, η ομάδα ανθρώπων που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, εξακολουθούν να διατρανώνουν την αντίθεσή τους οργανώνοντας συγκεντρώσεις και πορείες. Ως φαίνεται ούτε η επιβάρυνση του Συστήματος Υγείας, ούτε όμως και οι συνεχείς εκκλήσεις των ειδικών είναι ικανές να τους αλλάξουν γνώμη, άποψη και θέση.