Αλεξανδρούπολη: Σοβαρό περιστατικό χακαρίσματος λογαριασμού στο Facebook

Αντιμέτωποι με μια μεγάλη περιπέτεια βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες ο Αλεξανδρουπολίτης εκπαιδευτικός Βαγγέλης Θεοδώρου και η σύζυγος του Βάσω Κατσαούνη.

Επιτήδειοι χάκαραν τον λογαριασμό της κας Κατσαούνη στο Facebook και επιδίδονται σε ηλεκτρονικές απάτες μέσω αποστολής μηνυμάταν (inbox). Ο νέος χειριστής του προφίλ της κας Κατσαούνη (που το χρησιμοποιεί με το όνομα και τη φωτογραφία της) επικοινωνεί με ιντερνετικούς της φίλους από τους οποίους ζητά “στήριξη” σε έναν διαγωνισμό. Ο επιτήδειος που εμφανίζεται με το όνομα Βασιλική Κατσαούνη ζητά από τον “φίλο/η” να κάνει εγγραφή σε συγκεκριμένο ιστότοπο και έτσι τα θύματα της απάτης πολλαπλασιάζονται.

Όσοι αρνούνται, δέχονται ύβρεις και φυσικά μπλοκάρονται και δεν μπορούν πλέον να επικοινωνούν με το εν λόγω προφίλ.

Σύμφωνα με όσα είπε στο “R” ο κος Θεοδώρου, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, ωστόσο η διαδικασία απαιτεί χρόνο. Η πιο άμεση αντίδραση είναι να γίνονται συνεχώς αναφορές στο προφίλ “Βασιλική Κατσαούνη” ώστε να αποκλειστεί από το Facebook και βεβαίως καλούνται και παρακαλούνται άπαντες να ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ στα μηνύματα που δέχονται!