Search
Close this search box.
Α. Γεωργιάδης: Έχουμε μείνει πίσω στην απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ

Στο νέο παράρτημα του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας), που λειτουργεί στην Κομοτηνή βρέθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Το νέο παράρτημα του ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή λειτουργεί εις αντικατάσταση της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΔΕΣΜ-ΟΣ, η οποία οδηγήθηκε σε κλείσιμο λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε και κυρίως λόγω της αδυναμίας της να απορροφήσει κονδύλια ΕΣΠΑ, αλλά και να ολοκληρώσει τη διαδικασία καταβολής των χρημάτων της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που είχε ανακοινώσει η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ το 2020.

Άλλωστε, ο Υπουργός παρατήρησε ότι “έχουμε μείνει πίσω στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ” εξάροντας την πρωτοβουλία του ΕΦΕΠΑΕ να ιδρύσει νέο παράρτημα στη Θράκη, και εκτίμησε ότι σε “3-4 εβδομάδες θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές” από το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης επιμελητηριακοί εκπρόσωποι της Ροδόπης, ο Ροδοπίτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, αλλά και ο Εβρίτης κυβερνητικός βουλευτής Σταύρος Κελέτσης, που σχολίασε μεταξύ άλλων: “Αποκαθίσταται η ομαλότητα στη ροή του χρήματος στην περιοχή. Υστερούσαμε σε αυτό γιατί υπήρχαν προβλήματα, τα οποία όμως με την παρέμβαση της Κυβέρνησης και κυρίως του Υπουργού Ανάπτυξης που έδειξε αποφασιστικότητα αντιμετωπίστηκαν. Μέσω του παραρτήματος του ΕΦΕΠΑΕ οι επιχειρήσεις της ΑΜΘ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων που έτρεξαν και τα οποία δικαιούνται. Είναι μια τεράστια υπόθεση για τις επιχειρήσεις και μια τεράστια ανάσα για την αγορά και τους εργαζόμενους της περιοχής. Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική και το επόμενο διάστημα ανεβάζουμε ταχύτητες και ρυθμούς, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλότητα στην αγορά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”