Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Οι ιερείς πρέπει να ενημερωθούν για το εμβόλιο γιατί θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις

Την άποψη ότι οι ιερείς πρέπει να ενημερωθούν για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού γιατί “αυτοί θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις” εξέφρασε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου με θέμα τον κορωνοϊό και την ανάγκη να συνδράμει η Εκκλησία στην προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς του.

Ο κ. Δαμασκηνός είπε μεταξύ άλλων -μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας- ότι οι ιεράρχες ζήτησαν από την κυβέρνηση και το επιστημονικό προσωπικό που διαχειρίζεται την πανδημία έναν “δεκάλογο” με απαντήσεις που αφορούν σε ερωτήματα γύρω από το εμβόλιο και τον εμβολιασμό. “Ζητήσαμε να γίνει ένας δεκάλογος για το τι είναι το εμβόλιο και σε τι ωφελεί. Γαιτί ξέρετε υπάρχει μια μεγάλη παραφιλολογία για όλα αυτά. Να μας πουν ότι το εμβόλιο δεν περιέχει γενετήσιες ουσίες. Να μας πουν ότι ακόμη και να νοσήσει κανείς μετά τον εμβολιασμό έχουμε ήπια αποτελέσματα. (Να μας πουν ότι) Δεν έχει διαπιστωθεί ότι κανένα εμβόλιο μετά από 10-20 χρόνια ότι δημιουργεί άλλα προβλήματα στον οργανισμό του ανθρώπου”, είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Τόνισε επίσης ότι πρώτη κίνησή του με την επιστροφή του στο Διδυμότειχο είναι να ενημερωθούν οι ιερείς γιατί “αυτοί θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις”, ενώ σχετικά με το εμβόλιο καθαυτό δεν πήρε σαφή θέση καθώς έβαλε τη διαδικασία του εμβολιασμού υπό αίρεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πρέπει να πούμε ότι δυστυχώς ή ευτυχώς το εμβόλιο είναι μονόδρομος για να θωρακίσουμε την κοινωνία μας”.