Έβρος: Νεκροταφείο ζώων η εθνική οδός (και η Εγνατία)

Σε ένα απέραντο νεκροταφείο ζώων έχει μετατραπεί εσχάτως το οδικό δίκτυο του Έβρου – ακόμη και οι κεντρικές αρτηρίες του όπως η παλιά εθνική οδός και ο καθετος άξονας της Εγνατίας οδού.

Αλεπουδες, φίδια, χελώνες, σκατζόχοιροι, ακόμα και πουλιά κείτονται νεκρά στην άσφαλτο προκαλώντας εκ πρώτης ένα αποκρουστικό θέαμα αλλά κυρίως δημιουργώντας πρόβλημα στην ασφαλή κίνηση των οχημάτων.

Δυστυχώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σκοτώνονται στο δρόμο πολλά ζώα καθώς αυξάνεται η “κυκλοφορία” των άγριων ζώων όμως από την άλλη πλευρά τα κουφάρια τους συνιστούν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών των αυτοκινήτων.

Ιδανικά θα έπρεπε κάθε οδηγός που προκαλεί ένα ατύχημα με ζώο, αν μη τι άλλο να απομακρύνει και το κουφάρι του (ακόμα πιο ιδανικά, θα έπρεπε το ζώο να μεταφέρεται σε κτηνίατρο γιατί πολλά από αυτά δεν τραυματίζονται θανάσιμα, αλλά ξεψυχούν αβοήθητα).

Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου για παράδειγμα εικονίζεται ένα υπερμεγέθες σκυλί που κάποιος/α οδηγός παρέσυρε και παράτησε στη μέση του δρόμου, αδιαφορώντας τόσο για το ζώο, όσο όμως και για τους ανθρώπους.