Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του Ιωακείμειου Γηροκομείου Αλεξανδρούπολης

Στα νέα τους δωμάτια μένουν πλέον οι 60 τρόφιμοι του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Αλεξανδρούπολης καθώς η δομή μεταφέρθηκε στην καινούργια εγκατάσταση επί του 9ου χιλιομέτρου Αλεξανδρούπολης – Μάκρης.

Το νεόδμητο κτίριο έχει εμβαδό 5.000 τ.μ. είναι ενεργειακά αναβαθμισμένο και μπορεί να φιλοξενήσει έως 106 τροφίμους σε δίκλινα δωμάτια που το καθένα εξ αυτών διαθέτει δικό του μπάνιο.

Με τη μετακόμιση έκλεισε ένας κύκλος 60 ετών λειτουργίας του προηγούμενου κτιρίου που στέγαζε την ευαγή δομή και βρίσκεται εντός της Αλεξανδρούπολης, στην οδό Βελισσαρίου. Το κενωθέν κτίριο το οποίο έχει υποστεί και μία γενναία ανακαίνιση προ δεκαετίας δεν θα εγκαταλειφθεί, αλλά αντιθέτως αναζητείται τρόπος για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποιήση του προς όφελος της πόλης.

Η επιχείρηση της μεταφοράς των ηλικιωμένων υποστηρίχθηκε από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, του στρατού και του ιδιωτικού εργαστηρίου “Δημόκριτος”, ενώ μερίμνη του Δήμου Αλεξανδρούπολης οι περιπατητικοί τρόφιμοι μεταφέρθηκαν στο νέο τους σπίτι με λεωφορείο.

Εν τω μεταξύ, η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης διεκδικεί την αύξηση των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι υφιστάμενοι τρόφιμοι, αλλά και να μπορέσει το ίδρυμα να φιλοξενήσει και άλλους ωφελούμενους.