Η Περιφέρεια ΑΜΘ έκανε ελέγχους για την τουρκική βλέννα, αλλά δεν το έμαθε κανείς!

Καθώς η τουρκική θαλάσσια βλέννα απλώνεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και έχει ήδη “ακουμπήσει” το νησί της Λήμνου, εύλογα γεννάται η ανησυχία και για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που διαθέτει μεγάλο παραλιακό μέτωπο το οποίο μάλιστα συνιστά και το τουριστικό της κεφάλαιο από το οποίο αναμένει κέρδη φέτος το καλοκαίρι.

Η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πάντως, διατείνεται ότι έχει κάνει σχετικούς ελέγχους στα ύδατα, αν και -άγνωστο γιατί- αποφάσισε να μην ενημερώσει κανέναν παρά τη διαγνωσμένη ανησυχία στο ευρύ κοινό. Την “αποκάλυψη” έκανε ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”, την οποία υπέγραψε η Σύμβουλος Φελίνα Καζάκου και έτσι “μάθαμε την … «πρόθεση» της διοίκησης να ασχοληθεί με το θέμα της θαλάσσιας βλέννας που προερχόμενη από την Τουρκία πλήττει το ΒΑ Αιγαίο και συνεπώς απειλεί την Περιφέρεια μας. Ωστόσο, εύλογα απορεί κανείς για ποιο λόγο η Διοίκηση -εφόσον λέει ότι έχει κάνει ελέγχους- δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τους πολίτες ή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Απλά ο κ. Μέτιος αναγκάστηκε να κάνει ένα σχόλιο σε δική μας σχετική ερώτηση. Το συμπέρασμα, το οποίο προκύπτει αβίαστα είναι η παντελής αδιαφορία των διοικούντων για τα προβλήματα!” όπως σχολιάζει σε σχετική ανακοίνωση η παράταξη της μείζονος αντιπλίτευσης.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Περιφερειακή Σύνθεση ασκεί δριμεία κριτική στην συμπολίτευση κάνοντας λόγο για “απάθεια”, “παροιμιώδη αδιαφορία για τα προβλήματα”, ενώ ψέγει τους συμβούλους της Διοίκησης ότι “τα έχουν φορτώσει στον κόκορα”.