Η Γιώτα Νέγκα “τραγούδησε την Ευτυχία” στην Ορεστιάδα

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους και όσες παρακολούθησαν την μουσική συναυλία στο πλαίσιο των Ορεστείων 2021 στο ανοιχτό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, καθώς η παράσταση ήταν μία από τις πιο αναμενόμενες του καλοκαιριού: “Τραγουδώντας την Ευτυχία” με τη Γιώτα Νέγκα.

Η σπουδαία Ελληνίδα τραγουδίστρια φέτος περιοδεύει την Ελλάδα με ένα μουσικό αφιέρωμα στην μεγάλη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, η οποία έχει γράψει μερικές από τις πιο σημαντικές επιτυχίες του λαϊκού τραγουδιού. “Θα βρω μουρμούρη μπαγλαμά” είπε η Γιώτα Νέγκα και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα γεμάτο “Ευτυχία” που παρακολούθησαν οι κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής – πάντα υπό τα μέτρα που ορίζει η πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι, το θέατρο είχε πληρότητα 75%, η οποία διασφαλίστηκε με αριθμημένα δελτία εισόδου, ενώ υπήρχαν συνεχώς ενημερώσεις για την τήρηση των μέτρων και τη χρήση μάσκας.

Επί περίπου δύο ώρες η Γιώτα Νέγκα ταξίδεψε το κοινό στους δρόμους, την ψυχή, την καρδιά και τον κόσμο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου τραγουδώντας μεγάλες επιτυχίες – πολλές εξ αυτών όπως τις γνωρίσαμε και κάποιες άλλες διασκευασμένες με μεγάλη μαεστρία.

 

Την τραγουδίστρια πλαισίωσαν τρεις εξαιρετικοί μουσικοί αλλά στη σκηνή υπήρχε με έναν τρόπο και ο ιθύνων νους της παράστασης, που είναι η επίσης σπουδαία στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου. Η Λίνα Νικολακοπούλου που υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης υπάρχει μέσα σε αυτήν καθώς ενδιάμεσα στα τραγούδια που έχει επιμελώς επιλέξει ακούγεται η φωνή της που δίνει στοιχεία για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Από το ρεπερτόριο δεν λείπουν οι μεγάλες επιτυχίες που έχει υπό-γράψει η Ευτυχία -αλλά και λιγότερο γνωστά στιχουργήματά της. Πάντως το φινάλε είναι αυτό που όλοι περιμένουν, ενώ από τις πιο δυνατές στιγμές της παράστασης ο “Γυάλινος Κόσμος”, που η Γιώτα Νέγκα κυριολεκτικά “τον σπάει”.

Τα Ορέστεια είναι θεσμός για την πόλη της Νέας Ορεστιάδας και διοργανώνονται κάθε χρόνο με μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων. Ωστόσο, τα δύο τελευταία χρόνια έχουν προσαρμοστεί και αυτά στις επιταγές του Covid-19.