Αναβλήθηκε η δίκη των δύο υπαλλήλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Σε αναβολή οδηγήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου δίκη των δύο υπαλλήλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι επρόκειτο να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης για το γεγονός ότι παρελάμβαναν σε μηνιαία βάση χρήματα από το ταμείο του Συλλόγου χωρίς να έχει δοθεί αρμοδίως σχετική εντολή (σ.σ. ακόμη και να είχε δοθεί αυτό δεν είναι γνωστό στη νυν πρόεδρο του Συλλόγου, η οποία είναι και η ενάγουσα των δύο υπαλλήλων).

Η αναβολή χαρακτηρίζεται ως “αιφνιδιαστική” και ζητήθηκε από την πλευρά των κατηγορουμένων υπαλλήλων καθώς ο συνήγορος υπεράσπισής τους επικαλέστηκε γραπτώς παράσταση σε δίκη εκτός Θράκης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των εναγομένων και έτσι η νέα ημερομηνία της δίκης είναι 23η Σεπτεμβρίου του 2021 – δηλαδή σε τρεις μήνες από σήμερα. Σύμφωνα με ορισμένους νομικούς, ο χρόνος της αναβολής είναι “ρεκόρ” – ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι και το τέλος Αυγούστου δεν θα γίνουν άλλες δικάσιμοι καθώς ξεκινά η θερινή δικαστική περίοδος.

Οι πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι στο Δικαστικό Μέγαρο της Αλεξανδρούπολης επικράτησε ένταση μετά το περί αναβολής αίτημα καθώς πολλοί εκ των μαρτύρων εξανέστησαν. Και τούτο, διότι για την παράστασή τους είχαν τροποποιήσει τα προγράμματά τους δεδομένης της ανάγκης να παρίστανται στο δικαστήριο. Ωστόσο αποδείχτηκε ότι αυτό έγινε επί ματαίω, αφού η δίκη τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Πάντως, κατά τα νομικά ειωθότα, οι δικηγόροι των διαδίκων πλευρών συνήθως ενημερώνουν εις έκαστον για τις προθέσεις τους, ώστε αν κάποιος σκοπεύει να ζητήσει αναβολή της διαδικασίας ο έτερος ή οι έτεροι να είναι ενήμεροι σχετικώς.

Εν προκειμένω, φαίνεται ότι η μία πλευρά τουλάχιστον παρεξέκλινε του ειωθότος – γεγονός όμως, που, εν τέλει, δεν προκαλεί εντύπωση καθώς η υπόθεση καθαυτή δεν είναι και ιδιαιτέρως συνηθισμένη στα νομικο-δικαστικά χρονικά.