Αντιδράσεις από τις συλλήψεις στις Φέρες μπροστά στον Α Παιδικό Σταθμό

Στις 24/05/2021 είχε ληφθεί για πρώτη φορά η απόφαση για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες στις Φέρες (ΚΔΑΠ ΑμεΑ). Η απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολυκοινωνικού και σύμφωνα με αυτήν το νέο ΚΔΑΠ θα στεγαστεί στο κτίριο του υφιστάμενου Α Παιδικού Σταθμού των Φερών και για να γίνει αυτό τα παιδάκια της δομής θα συστεγαστούν με αυτά του Β Παιδικού Σταθμού.

Η απόφαση αυτή όμως, προσέκρουσε σε μερίδα κατοίκων των Φερών οι οποίοι συμφωνούν μεν την δημιουργία ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην περιοχή τους, αλλά όχι στο κτίριο του Α Παιδικού Σταθμού.

Για το λόγο αυτό, οι αντιδρώντες συγκεντρώθηκαν χθες 14/06 μπροστά στην είσοδο του Α Παιδικού Σταθμού προκειμένου να μην επιτραπεί η είσοδος του οχήματος που θα ξεφόρτωνε τα υλικά για τη μετατροπή του κτιρίου σε ΚΔΑΠ.

Η συγκέντρωση λύθηκε με παρέμβαση εισαγγελέα την οποία ζήτησε κατά δήλωση της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση η πρόεδρος του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν τουλάχιστον δύο συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Φερών Βάσος Παντελίδης, προς υπεράσπιση του οποίου η παράταξη εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

“Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε να πάψει η δίωξη των αιρετών και δηλώνουμε πως η προσπάθεια τρομοκράτησης της δημοτικής αρχής δεν θα περάσει”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.