Ο οίκος μόδας Dior τιμάει το Σουφλί και την ελληνική χειροτεχνία

Στην τελική ευθεία είναι πλέον οι προετοιμασίες για το μεγάλο ντεφιλέ που ετοιμάζει στην Ελλάδα ο διεθνούς ακτινοβολίας οίκος μόδας Dior. Η μεγάλη επίδειξη του οίκου θα γίνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Κεντρικό θέμα της επίδειξης θα είναι η θέση της Γυναίκας στην αρχαία ελληνική μυθολογία (εξ ου και ο τίτλος Mother – Godesses).

Πέρα από το φιλοθεάμον κοινό, την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν και 400 επιλεγμένοι καλεσμένοι του οίκου από όλο τον κόσμο, ενώ θα υπάρχει και παράλληλη μετάδοση σε ορισμένα σημεία της Αθήνας αλλά και στην Καλαμάτα και στο Σουφλί! Οι πόλεις της ελληνικής επαρχίας επιλέχθηκαν καθώς ο οίκος συνεργάζεται με επαγγελματίες που κατάγονται από αυτές και με αυτόν τρόπο υποδηλώνεται η σημασία που δίνει ο οίκος στην ελληνική χειροτεχνία.

Παράλληλα με την μεγάλη επίδειξη μόδας, θα γίνει και μία σειρά φωτογραφήσεων των μοντέλων του οίκου σε εμβληματικά σημεία της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Ακρόπολη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ειδικά η φωτογράφιση στην Ακρόπολη έχει προκαλέσει επικρίσεις από μερίδα Ελλήνων και Ελληνίδων που θεωρούν ότι η παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου για “σκηνικό” σε φωτογράφιση μόδας συνιστά υποβάθμιση του μνημείου.