Γιατί όλοι μιλούν για τη Μαργαρίτα του Master Chef;

Τα reality shows, όλοι ξέρουμε ότι είναι ιδιαιτέρως αγαπητά στο τηλεοπτικό κοινό και μάλιστα για πάρα πολλούς λόγους, που έχουν αναλυθεί πολλάκις και από πολλούς. Ειδικότερα όμως ο χειμώνας που πέρασε, εξαιτίας και του εγκλεισμού που επέβαλε η πανδημία έφερε τους τηλεθεατές ακόμη πιο κοντά στην τηλεόραση και τα προγράμματα -ειδικά τα reality- καταναλώθηκαν σαν “ζεστά ψωμάκια”.

Προεξάρχον αυτών, το Master Chef που κάθε σεζόν του είναι πιο επιτυχημένη από την άλλη, όμως το φετινό όντως “παίχτηκε αλλιώς”, όπως συνήθιζαν να λένε οι τρεις chefs – κριτές του. Ο φετινός κύκλος του Master Chef έδωσε στο τηλεοπτικό κοινό άρτον και θέαμα -όπως κάθε χρόνο- αλλά και μία από τις πιο αγαπημένες παίκτριες reality όλων των εποχών.

Αυτή, δεν είναι άλλη από τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη, που κατάφερε να κερδίσει και το τελικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, αλλά κυρίως την ομόθυμη υποστήριξη του τηλεοπτικού και ιντερνετικού κοινού. Το όνομά της, “trendάρισε” πολλές φορές στο ελληνικό τουίτερ κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία.

Τι ήταν, όμως, αυτό που έκανε τη Μαργαρίτα να ξεχωρίσει; Πέρα από μαγειρικό της ταλέντο που αναγνωρίστηκε από τους ειδικούς, η Μαργαρίτα ξεχώρισε για την αυθεντικότητά της. Ένα νέο παχουλό κορίτσι με καταγωγή από την ελληνική επαρχία -από τη Μυτιλήνη συγκεκριμένα- μπήκε στο σπίτι και την κουζίνα του reality μαγειρικής και έκανε αυτό που αγαπάει.

Δεν “ντύθηκε”, δεν “στολίστηκε”, είπε τις σκέψεις της φωναχτά και έδωσε όλη της την ψυχή στα πιάτα της. Το τελευταίο βέβαια, δεν μπορούσε να το διαπιστώσει το τηλεοπτικό κοινό, όμως δεν είχε και κανέναν λόγο να αμφισβητήσει τα λεγόμενα των κριτών, συνδυάζοντας τα με τη συνολική εικόνα της 26χρονης μαγείρισσας.

Η Μαργαρίτα δεν “πούλησε” την οικογενειακή της ιστορία. Δεν είπε ποτέ On camera ότι είναι ορφανή από πατέρα παιδιόθεν, ούτε ότι η οικογένεια της βρέθηκε στη Λέσβο στη διάρκεια της παλιννόστησης των Ελλήνων του Πόντου. Ούτε είπε ότι η μητέρα της έχει επιστρέψει εδώ και τρία χρόνια στη Ρωσία και διαμένει μόνιμα εκεί.

Κι έτσι, με αυτό το “τρικ” αφαίρεσε από τον φακό του Έλληνα τηλεθεατή το φίλτρο του “ρατσισμού”, που σίγουρα θα λειτουργούσε παραμορφωτικά στην εικόνα της. Και καλά έκανε. Γιατί, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι η νεαρή μαγείρισσα θα έχαιρε αντίστοιχης αποδοχής από το κοινό αν ξέραμε την καταγωγή και την πορεία της ευθύς εξαρχής. Η ταμπέλα “ρωσοπόντια” θα της είχε κρεμαστεί στο λαιμό από πολύ νωρίς και θα θόλωνε στα μάτια πολλών αυτή την όμορφη εικόνα που εξέπεμψε αυτό το κορίτσι.

Δεν ξέρουμε αν το κάνε ηθελημένα ή αυθόρμητα. Πάντως, σίγουρα, δεν κρύβει την καταγωγή και την πορεία της αφού μετά το τέλος του διαγωνισμού μίλησε ανοιχτά για όλα. Για όποιο λόγο και αν το έκανε, της αξίζουν συγχαρητήρια. Γιατί, πέρα από συνταγές, τεχνικές, κοπές, σινουά, μίξερ και μπλέντερ, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη έδειξε στον κόσμο κάτι πολύ σημαντικό: Ότι οι αφιλτράριστες εικόνες είναι πολύ πιο όμορφες. Και… μπράβο της!