Έβρος: Αεροψεκασμοί στην Τουρκία προκάλεσαν ζημιές σε ελληνικές καλλιέργειες!

Περίπου 650 στρέμματα καλλιεργειών στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές εξαιτίας αεροψεκασμών που έγιναν στην τουρκική. Οι Τούρκοι ψέκασαν φυτοφάρμακα στους ορυζώνες που καλλιεργούνται στην “δική” τους πλευρά του ποταμού, προκειμένου να καταπολεμηθεί συγκεκριμένο ζιζάνιο, όμως τα σκευάσματα επηρέασαν αρνητικά μεγάλες εκτάσεις γης στην ελληνική πλευρά.

Το ζήτημα ανάγεται σε μείζον και οι εκτάσεις που έχουν υποστεί τις ζημιές βρίσκονται στο ύψος του οικισμού “Πέπλος” του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 500 στρέμματα βαμβακοκαλλιεργειών, 100 στρέμματα μηδικής και 50 στρέμματα καλλιεργειών κολοκυθιού.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι τα σκευάσματα που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για την καταπολέμηση των φυτικών ζιζανίων δεν είναι εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η χώρα δεν έχει αντίστοιχη υποχρέωση.

Οι πληγέντες αγρότες ζητούν αποζημιώσεις από την ελληνική πολιτεία για τις βλάβες που έχουν υποστεί και το αίτημά τους έχει διαβιβαστεί αρμοδίως στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού, ενώ ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πέπλου είχε και διά ζώσης συνάντηση με τον κυβερνητικό βουλευτή Αναστάσιο Δημοσχάκη.