Στην Αλεξανδρούπολη η εξέταση των αθλημάτων των υποψηφίων ΕΠΟΠ

Δεν θα χρειαστεί τελικώς να μετακινηθούν οι υποψίφιοι/ες Επαγγελματίες Οπλίτες από την Αλεξανδρούπολη σχετικά με τις εξετάσεις των αθλημάτων, καθώς η διαδικασία θα γίνει στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Η θετική εξέλιξη έρχεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετικό αίτημα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Θόδωρου Βουρδόλη.

Το αίτημα του κου Βορδόλη στηρίχθηκε σε τρεις άξονες:

“α) στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων κατάγονται από την περιοχή μας 
β) στο ότι τόσο το Δημοτικό Στάδιο “Φώτης Κοσμάς” όσο και το Δημοτικό Κολυμβητήριο “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” διαθέτουν υλικοτεχνική υποδομή ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες της διαγωνιστικής διαδικασίας και
γ) στην προγενέστερη εμπειρία μας μετά την επιτυχή διενέργεια των εξετάσεων πρόσληψης νέων συνοριακών φυλάκων το καλοκαίρι του 2020″

“Έτσι (σ.σ. οι υποψήφιοι/ες) θα αποφύγουν τεράστια έξοδα μετακίνησης – διαμονής και διατροφής σε άλλη πόλη όπου θα γινόταν οι εξετάσεις (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και επιπλέον θα δοκιμαστούν στον φυσικό τους χώρο όπου καθημερινά προετοιμάζονται για τις παραπάνω εξετάσεις. Ευχόμαστε η προσπάθεια μας να αποδώσει καρπούς και όλα τα παιδιά που να επιτύχουν στις εξετάσεις τους” σχολίασε επί της εξέλιξης ο Αντιδήμαρχος.