Η ΑΕΚ και η Ύπατη Αρμοστεία ενώνουν δυνάμεις για το Προσφυγικό ζήτημα

Την Τρίτη 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Προπονητικό Κέντρο της ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα η δεύτερη δράση του ευρωπαϊκού προσφυγικού προγράμματος που διοργανώνει η ομάδα μας «Welcome Through Football» .

Στα Σπάτα παρευρέθηκαν μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, καλώντας τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να πάρουν μέρος στον δεύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδίου και κόμικ της Ύπατης Αρμοστείας, με θέμα «Μαζί μέσα από τον αθλητισμό». Όλα τα παιδιά συμμετείχαν στο εργαστήριο ζωγραφικής με την καθοδήγηση και την βοήθεια του Art Teacher Νίκου Στεφαδούρου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται σε λίγες μέρες, στις 20 Ιουνίου, ο διαγωνισμός σχεδίου και κόμικ της Ύπατης Αρμοστείας με θέμα «Μαζί μέσα από τον αθλητισμό» απευθύνεται σε παιδιά και νέους και εστιάζει στη δύναμη που έχει ο αθλητισμός να ενώνει και να στηρίζει τους ανθρώπους, και ιδιαίτερα τους πρόσφυγες, στις δύσκολες στιγμές.

Τα παιδιά του προγράμματος «Welcome Through Football» μέσα από τις ζωγραφιές τους στο εργαστήριο έδωσαν σχήμα και χρώμα στο τι σημαίνει για τα ίδια ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο, αλλά και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της AEK. Συμμετείχαν επίσης στο ειδικό διαγωνιστικό κομμάτι με τίτλο #dreamball, σχεδιάζοντας την μπάλα των ονείρων τους, με την ελπίδα το σχέδιό τους να είναι ένα από τα πέντε καλύτερα σχέδια του διαγωνισμού που θα γίνουν ποδοσφαιρικές μπάλες από την Ύπατη Αρμοστεία και την εταιρεία ηθικής παραγωγής Alive and Kicking. Τα μέλη της Ύπατης Αρμοστείας ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα παιδιά για τον Αύγουστο, όταν θα επιστρέψουν φέρνοντας μαζί τους τις μπάλες που θα προκύψουν από τα νικητήρια σχέδια των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Οι συγκρούσεις και οι διώξεις έχουν αναγκάσει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μας καλεί να σταθούμε μαζί για μια συμπεριληπτική κοινωνία. Μαζί στη μάχη για την υγεία, μαζί στο σχολείο, μαζί στον αθλητισμό. Γιατί μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα. Ο διαγωνισμός «Μαζί μέσα από τον αθλητισμό» είναι ανοιχτός για συμμετοχές μέχρι τις 25 Ιουνίου.

(από τον ιστότοπο της AEKFC)