Ροδόπη: 4.500 άτομα εισήλθαν από τη Νυμφαία σε δυο βδομάδες λειτουργίας

Μεγάλη -όπως άλλωστε αναμενόταν- είναι η εισροή βαλκάνιων τουριστών από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας στο Νομό Ροδόπης, ο οποίος αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ των τοπικών αρχόντων και έθεσε την Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προ σοβαρών ευθυνών.

Μετά το σάλο όμως -καθώς η αναγκαιότητα λειτουργίας του μεθοριακού σταθμού είναι μεγάλη- η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ ενέκρινε 50.000 € για την ενίσχυση των υποδομών του σταθμού. Αυτό μάλιστα συνέβη κατ’ εντολήν Νίκου Χαρδαλιά, όπως παραδέχτηκαν στη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, και προφανώς υπό το άχθος των ήδη πολλών αφίξεων (σ.σ. 4.500 άτομα πέρασαν από τον σταθμό σε δυό εβδομάδες).

“Θυμίζουμε ότι η παράταξή μας, ήδη από το 2020 είχε επισημάνει τόσο την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών της Νυμφαίας, όσο όμως και το γεγονός ότι αν η Διοίκηση της Περιφέρειας το ήθελε, θα μπορούσε να είχε προσφέρει σε αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια τότε, ο Περιφέρειαρχης έλεγε ότι αυτό «δεν είναι δική του δουλειά», όμως τελικά υποχρεώθηκε να την κάνει και έτσι να αυτό-αναιρεθεί” σχολίασε σε ανακοίνωση της, η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση”, και κατέληξε:

“Πλέον, είναι προφανές ότι ο Χρήστος Μέτιος και οι άνθρωποι του δεν θέλουν να παράξουν έργο. Απλώς άγονται και φέρονται από τις εξελίξεις και καμιά φορά υπακούν σε υπουργικές προσταγές. Δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, δεν παράγουν σκέψη, δεν συζητούν προτάσεις, δεν αφουγκράζονται την κοινωνία.

Αυτό που κάνουν όμως δεν είναι Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι καν Διοίκηση. Είναι ένα θέατρο του παραλόγου γιατί οι διοικούντες είναι ανίκανοι να πάρουν στα σοβαρά τους ρόλους τους. Δυστυχώς”