Με “Γκρίνια” ξεκίνησε η τουριστική σεζόν στη Βουλγαρία

Παρατείνεται η αντιεπιδημική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Βουλγαρία. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπό παραίτηση πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σε συνάντηση με αντιπρόσωπους του τουριστικού κλάδου, η οποία μεταδόθηκε στο Facebook. Η υπό παραίτηση υπουργός Τουρισμού Μαριάνα Νικολόβα, είπε ότι η θερινή τουριστική περίοδος θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση των μέτρων που προβλέπουν όλα τα πρωτόκολλα καταπολέμησης και προστασίας από την covid-19.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών του τουριστικού τομέα, Γκεόργκι Νικόλτσεφ, είπε ότι και αυτή τη σεζόν το 70% των ξενοδοχείων στο μεγαλύτερο συγκρότημα Sunny Beach δεν θα λειτουργήσει. Ο Γκεόργκι Νικόλτσεφ ζήτησε σαφήνεια για τον τρόπο εισόδου των αλλοδαπών τουριστών στην Βουλγαρία. Ρώτησε επίσης πώς θα προσελκυστούν οι Ρώσοι τουρίστες αφού η Τουρκία κλείσει την αγορά της λόγω της πανδημίας και η Βουλγαρία θα πρέπει να επωφεληθεί.

Παρ’ όλα αυτά, με δύο πτήσεις τσάρτερ, έφτασαν, από το Τελ Αβίβ, οι πρώτοι 214 Ισραηλινοί τουρίστες στο αεροδρόμιο της παραθαλάσσιας πόλης Μπουργκάς. Οι ισραηλινοί τουρίστες εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχεία στο μεγαλύτερο θέρετρο της Βουλγαρίας, το Sunny Beach. Οι Ισραηλινοί τουρίστες έφτασαν στη Βουλγαρία παρουσιάζοντας αρνητικό τεστ PCR και πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ισραήλ άρχισαν να κάνουν κρατήσεις μετά την εντολή του υπουργού Υγείας για το άνοιγμα των καζίνο, με πληρότητα 50%.