Τέσσερις παρεμβάσεις ετοιμάζονται για το Αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης Στέλιο Ζαντανίδη, είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.
Η συνάντηση έγινε στον απόηχο των κυβερνητικών ανακοινώσεων περί αναβάθμισης του Αεροδρομίου και ο κος Τοψίδης μεταβίβασε στον Αερολιμενάρχη τα συγχαρητήρια της επιχειρηματικής κοινότητας για την προσπάθεια του ιδίου κι των συνεργατών του, ώστε το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης να αναβαθμιστεί και να εξυπηρετήσει ακόμη καλύτερα τα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα του τόπου μας.
Οι συνδυασμένες μεταφορές αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας και κάθε προσπάθεια ενίσχυσης τους είναι αξιέπαινη.
Στην ίδια συνάντηση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκε ότι ο φορέας θα παραμείνει αρωγός σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρωτοβουλία αποτελώντας βασική συνιστώσα στην αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής μας.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Μεταφορών κου Κώστα Καραμανλή, στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» ολοκληρώνονται τρεις μελέτες: α) κατασκευής νέου πύργου ελέγχου, β) στεγανοποίησης της οροφής του νέου τερματικού σταθμού γ) επισκευής του κεντρικού συστήματος κλιματισμού καθώς επίσης δρομολογείται η επαναλειτουργία της παροχής αεροπορικού καυσίμου στον αερολιμένα.
Το Επιμελητήριο Έβρου χαιρετίζει και την υπουργική-κυβερνητική πρωτοβουλία ως έμπρακτη απόδειξη του ουσιαστικού ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την περιοχή μας.