“Γαλάζιες” μπηχτές για το αλαλούμ και το κλείσιμο της Νυμφαίας
Το ότι το αιφνίδιο κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας στο νομό Ροδόπης, προκάλεσε σημαντική ζημία στον τουριστικό κλάδο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, είναι γνωστό και μάλλον προφανές.
Πέρα από το προφανές όμως, “πίσω από τις λέξεις” διαφαίνεται ότι το κλείσιμο της Νυμφαίας -ή καλύτερα η μη σωστή προετοιμασία για τη λειτουργία του σταθμού- προκάλεσε τη μήνι πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης.
Όπως είναι ήδη γνωστό, από την ώρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο του σταθμού έγινε μεγάλη κινητοποίηση κυρίως από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη με τον Ροδοπίτη Ευριπίδη Στυλιανίδη, να δηλώνει στα ΜΚΔ: “Η Νυμφαία θα ανοίξει για τον τουρισμό μας είτε το θέλουν, είτε όχι κάποιοι.

Με την επιμονή μας θα νικήσουμε την αναποτελεσματικότητα κάποιων τοπικών παραγόντων που αδράνησαν και κάποιων κεντρικών παραγόντων που αδιαφόρησαν”. 
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκτέλεση των εργασιών που προϋποτίθενται για να επαναλειτουργήσει ο σταθμός, έπαιξε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε -επίσης στα ΜΚΔ- ως εξής: “Ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς αυτό το σημείο ξέφυγε από την προσοχή των αρμοδίων, και ακόμα περισσότερο πώς κανείς από τους τοπικούς αρμόδιους δεν επέμεινε ότι υπάρχει …”, εννοώντας το ISOBOX που είχε δωρηθεί πριν από περίπου έναν χρόνο και είχε τοποθετηθεί πλησίον του σταθμού ως σημείο ελέγχου για την πάταξη του παρεμπορίου.
Το ISOBOX αυτό και ο πέριξ χώρος θα λειτουργήσει -μετά την κατάλληλη διαμόρφωση- ως σημείο διεξαγωγής ελέγχων για τον κορωνοϊό, που είναι απαραίτητη για τη διέλευση τουριστών από και προς την Ελλάδα.
Η ανάγκη δημιουργίας υποδομών για την εύρυθμη επαναλειτουργία του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας είχε επισημανθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ από την αντιπολίτευση, πλην όμως, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, οι σύμβουλοι είχαν μιλήσει σε ώτα μη ακουόντων.