Ο κορωνοϊός δείχνει τα δόντια του στην Ορεστιάδα

Σε πολιορκητικό κλοιό από τον κορωνοϊό βρίσκεται η πόλη της Νέας Ορεστιάδας, όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε κατακόρυφη άνοδος κρουσμάτων, η οποία έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές τοπικά, αλλά και εθνικά.

Η δημοτική αρχή της Ορεστιάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και παρέχει δεδομένα, λαμβάνοντας τις απαιραίτητες οδηγίες για τη διαχείριση της κατάστασης.

Πέρα από τον αστικό ιστό, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο οικισμός των Καστανεών, ο οποίος τελεί σε καθεστώς καθολικού lockdown από το Σάββατο 08/05.

Οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες και θέλουν την εφαρμογή ολικού lockdown και στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας δεν επαληθεύονται προς το παρόν. Εκείνο όμως που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι η αυστηροποίηση των μέτρων και στον αστικό ιστό, αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η ποσοστιαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, απηύθυνε άλλη μία έκκληση τήρηση των μέτρων προς τους συνδημότες του, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι είναι η τελευταία:

“S.O.S#S.O.S#S.O.SΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΤΑ 161%!!!!!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ:ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ,ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ”, έγραψε χαρακτηριστικά.