Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στο νησί της Σαμοθράκης
Έντονη παραφιλολογία δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Σαμοθράκη αναφορικά με την κορωνοϊό. Το νησί του Έβρου, που πέρασε σχεδόν έναν μήνα χωρίς κανένα κρούσμα, εσχάτως κατέγραψε τέσσερα, αν και οι φήμες ήθελαν αυτόν τον αριθμό μεγαλύτερο έως και κατά δέκα φορές.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, η κατάσταση έχει ως εξής:
“Παρά την καλή πορεία του εμβολιασμού έναντι του COVID-19 στο νησί μας, την τελευταία εβδομάδα διαπιστώθηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα στον ιό SARS-COV2, εκ των οποίων τα τρία διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται στις μονάδες του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.
Το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και η ΚΟΜΥ προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών και την απομόνωσή τους. Από την αρχή στους εμπλεκόμενους έχουν γίνει rapid tests και το μοριακό (PCR), τα αποτελέσματα των οποίων είναι αρνητικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο νέο κρούσμα.
Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας καθώς και στη συμμετοχή στον εμβολιασμό.
Τέλος, να τονίσουμε πως πρέπει να εμπιστευόμαστε μόνο τις πληροφορίες από επίσημες πηγές”
Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος, έκανε και αυτός το δικό του σχόλιο, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη φημολογία και είπε μεταξύ άλλων: “Παρακαλείστε να τηρείτε τα υγειονομικά μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας, προκειμένου να κρατήσουμε και να διατηρήσουμε το νησί μας καθαρό!”