Ιδιώτης αναζητά χώρο για γηροκομείο στην Ορεστιάδα;

Η μη ύπαρξη γηροκομείου ή οίκου ευγηρίας είναι μία από τις σημαντικότερες ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε επίπεδο υποδομών ο Δήμος Ορεστιάδας, όπως επισημαίνει και σε δημόσια παρέμβαση του ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ Θοδωρής Περεντίδης. “[…] Τα νοικοκυριά και οι νέοι, στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία δεν μπορούν να στηρίξουν την πρόσβαση σε ιδιωτικές δομές φροντίδας ηλικιωμένων. Έπειτα ας μην ξεχνάμε ότι η συγκρότηση της οικογενειακής στέγης πλέον, διαπερνά, απο 35αρηδες νέους και νέες μέχρι τους γονείς και τους παππούδες ταυτόχρονα. Τέλος η αύξηση των ψυχικών νοσημάτων, που χτυπάει οριζόντια θεωρώ τις ηλικιακές ομάδες κάνει πιο δύσκολο το έργο της συνύπαρξης.

Να στρέψουμε λοιπόν το βελάκι της ανάπτυξης, σε οργανωμένες κρατικές δομές, στελεχωμένες και επαρκείς με κοινωνικό έλεγχο. Να δημιουργήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε άμεσα με ευθύνη της πολιτείας δομές φροντίδας και αποθεραπείας. Ας μην αφήσουμε την φροντίδα των ηλικιωμένων στην ” ιδιωτικότητα ” και στην ” ιδιωτική προσπάθεια “. Πολλοί και πολλές δεν καταφέρνουμε να φροντίσουμε όπως αξίζει το ηλικιωμένο περιβάλλον μας για αντικειμενικούς λόγους και όχι φαντασιακούς ή βαρεμάρας ή ‘ δεν βαριέσαι ‘. Ήρθε η ώρα να υπάρξει μια σοβαρή κοινωνική φροντίδα για αυτό τον πληθυσμό […]” γράφει χαρακτηριστικά ο κος Περεντίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Ωστόσο, η είδηση έρχεται στα σχόλια της συγκεκριμένης ανάρτησης, με τον παλιό αυτοδιοικητικό της Ορεστιάδας Κώστα Ζαχαρία, να γράφει συγκεκριμένα: “Φίλος μου ψάχνει κτίριο για να κάνει γηροκομείο στην περιοχή μας. Άρχισα και ψάχνω. Εάν γνωρίζεις κάτι πες μου. Μεγάλο πάνω από 800 τετραγωνικά…”. 
Εάν η πληροφορία ευσταθεί, θα καλυφθεί ένα μεγάλο κενό στις κοινωνικές δομές του βορείου Έβρου καθώς είναι γεγονός ότι σε όλο το νομό λειτουργούν μόνο δύο δομές φροντίδας ηλικιωμένων, οι οποίες εδράζονται στην Αλεξανδρούπολη και τελούν υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.