(+VIDEO) Έβρος: Πολλά καφέ άνοιξαν με “πλάτη” από τους προμηθευτές

Σημαντικές οικονομικές διευκολύνσεις παρείχαν πολλοί προμηθευτές σε καταστήματα εστίασης ανά τον Έβρο, προκειμένου αυτά να μπορέσουν να ανοίξουν στις 03/05 οπόταν και έγινε μερική άρση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

Η πληροφορία έρχεται από το Επιμελητήριο Έβρου, κατόπιν της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Χριστόδουλος Τοψίδης με τον πρόεδρο του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Νίκο Γεωργιάδη.

Τρία βασικά ζητούμενα από τους καταστηματάρχες εστίασης 

Η συνάντηση -στην οποία συμμετείχαν και άλλα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου- έγινε με στόχο να διερευνηθούν οι τομείς στους οποίους μπορεί το Επιμελητήριο να συνδράμει ώστε η μετάβαση της Εστίασης στην κανονικότητα να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και με τις λιγότερες απώλειες για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Συνελόντι ειπείν, οι επαγγελματίες της Εστίασης ζητούν:

Την αναπροσαρμογή των συντελεστών του προγράμματος επιδότησης για την Επανεκκίνηση της Εστίασης που σχεδιάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης (ύψους 330 εκ ευρώ).

Την αναπροσαρμογή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης (να φτάσει έως τις 00.00) και τη λειτουργία με μουσική.

Βιώσιμες λύσεις στον υπό-κλάδο της Εστίασης που αφορά τις κοινωνικές εκδηλώσεις (χώροι, αριθμός ατόμων κα).

Μεγάλη προσφορά θέσεων εργασίας 

Εν τω μεταξύ στην πλειοψηφία τους τα καφέ -της Αλεξανδρούπολης τουλάχιστον- αναζητούν προσωπικό σε όλα τα πόστα καθώς οι διαθέσιμοι/ες υπάλληλοι δεν επαρκούν. Σε αυτό συντελούν πολλοί παράγοντες – προεξάρχον αυτών η απουσία των φοιτητών που απασχολούνται κατά κύριο λόγο στα καφέ, αλλά και η αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού πολλών τον τελευταίο χρόνο.