Το Πάσχα της Ορθόδοξης κοινότητας της Ουγκάντα

Το Πάσχα θεωρείται η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, ενώ πέρα από τη θρησκευτική, συγκεντρώνει και μία μεγάλη εθιμική παράδοση με μεγάλη ποικιλία στον δυτικό κόσμο.

Ωστόσο, πέρα από όσα ξέρουμε ή όσα έχουμε “συνηθίσει”, υπάρχουν χριστιανικές κοινότητες και στον υπόλοιπο κόσμο, που επίσης τηρούν τις ορθόδοξες παραδόσεις και τιμούν τις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης. Μία από αυτές είναι η Ορθόδοξη κοινότητα της Ουγκάντα στην Αφρική, η οποία μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής και αποτελεί θρησκευτικό πυρήνα για μία μεγάλη μερίδα κατοίκων της συγκεκριμένης χώρας, που και φέτος γιόρτασε με κατάνυξη το Πάσχα.

“Μακάρι όλοι μας να γίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι και να επιλέγουμε τις αρετές που οδηγούν στο καλό της Ανθρωπότητας, αντί να επιλέγουμε τους δαίμονες”, σημείωσε μεταξύ άλλων στο πασχαλινό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας Τζόνα Λουάνγκα.

Πέρυσι, λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού ο εορτασμός του Πάσχα ήταν μικρής κλίμακας, όμως φέτος που έγινε μερική άρση των μέτρων, έλαβε μεγαλύτερη έκταση.

Με πληροφορίες και φωτο από greekreporter.com