Ζαντανίδης: Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του καυσίμου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Ο Δρ Στυλιανός Γρ. Ζαντανίδης, Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας και Προϊστάμενος Τμήματος Εναέριας Κυκλοφορίας του Διεθνούς Κρ. Αερολιμένα. “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 21/04 στις διαδικτυακές συναντήσεις του Επιμελητηρίου Έβρου υπό τον τίτλο «Ματιά στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον».

Ο κος Ζαντανίδης επεσήμανε ότι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης που κατασκευάστηκε το 1944 (και πήρε τη σημερινή του μορφή μετά από σειρά παρεμβάσεων το 2011) αποτελεί έναν από τους παλαιότερους αερολιμένες της Ελλάδας και συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα, που με τις κατάλληλες παρεμβάσεις δύναται αποτελέσει τον 4ο πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Μείζον εκ των ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα είναι αυτό της διάθεσης αεροπορικού καυσίμου, που έχει διακοπεί λόγω αλλαγής του νομικού πλαισίου.

Η αφαίρεση αυτής της δυνατότητας όμως, στερεί από το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» τις πτήσεις τσάρτερ, που με τη σειρά τους αποτελούν σημαντικές πηγές εσόδων τόσο για τον ίδιο τον φορέα, όσο όμως και για την τοπική οικονομία.

Επιπλέον, ως έργο άμεσης προτεραιότητας χαρακτηρίζεται και η ολοκλήρωση του νέου πύργου ελέγχου που θα εκσυγχρονίσει ακόμη περισσότερο τον «Δημόκριτο».

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης διαθέτει «ετοιμότητα 20 λεπτών» που σημαίνει ότι χρειάζεται τον συγκεκριμένο χρόνο για να προετοιμάσει την υποδοχή οποιασδήποτε πτήσης, ανά πάσα στιγμή.

Η σειρά συναντήσεων «Ματιά στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον» περιλαμβάνει έναν κύκλο εννέα επεισοδίων. Σε αυτόν τον κύκλο, οι καλεσμένοι εμπειρογνώμονες και ειδικοί σε θέματα των επιχειρήσεων, μέσα από τον διάλογο ή προσφέροντας διαλέξεις θα προσφέρουν την ευκαιρία για μια «ματιά στο επιχειρηματικό περιβάλλον», μέσα από ένα παράθυρο γνώσης. Οι καλεσμένοι θα «ταξιδέψουν» τα μέλη του Επιμελητηρίου σε διαφορετικές διαστάσεις του επιχειρείν, στις νέες τάσεις και προοπτικές καθώς και διδάγματα από καλές πρακτικές και αποτυχίες.

Τα επεισόδια μεταδίδονται ζωντανά στην σελίδα του Επιμελητηρίου Έβρου στην πλατφόρμα Facebook (https://www.facebook.com/evroschamber) και με το πέρας της μετάδοσης θα είναι διαθέσιμα και στο κανάλι του Επιμελητηρίου Έβρου στο Youtube (Link).

Δείτε το επεισόδιο με τον κο Ζαντανίδη στο εξής link: https://www.facebook.com/evroschamber/videos/269564694913775