Και η Αλεξανδρούπολη τίμησε την μαύρη επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας

Εκατόν έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων που συντελέστηκε από την πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία – παρά το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση αρνείται να την αναγνωρίσει.

Η Αρμενική Γενοκτονία έχει αναγνωριστεί από πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, ενώ όπως ήδη ανακοινώθηκε στην αναγνώριση του εγκλήματος θα προχωρήσει και ο Τζο Μπάιντεν δείχνοντας έτσι για άλλη μία φορά την κρίση που διάγει η χώρα του έναντι της Τουρκίας.

Ο Τζο Μπάιντεν άλλωστε, είχε προτάξει την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας στην προεκλογική του εκστρατεία όταν διεκδικούσε την Προεδρεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σήμερα, ενωνόμαστε με τις αρμενικές κοινότητες της Ελλάδας και όλου του κόσμου για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων, αλλά και το σθένος, την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση, με τα οποία οι Αρμένιοι αντιστάθηκαν στη φθορά της αλλοτρίωσης και της υποταγής. Και επιβεβαιώνουμε μαζί τους τη δέσμευσή μας για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και διώξεις, όπου όλοι θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή και τις πεποιθήσεις τους”, σχολίασε στο μήνυμά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Στην Αλεξανδρούπολη η κατάθεση των στεφάνων έγινε στο μνημείο της ποντιακής γενοκτονίας στο Πάρκο Αργώ παρουσία βουλευτών, θεσμικών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.