Προς ιδιωτικοποίηση βαίνει η Εγνατία Οδός!

Στην εκπομπή «Μας Αφορά» με τον Γιάννη Μαγκριώτη στο Flash 99,4 μίλησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Κωνσταντίνος Κουτσούκος και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Εγνατίας Οδού Α.Ε. Σταύρος Σάκκος για το θέμα της ιδιωτικοποίησης.

Συγκεκριμένα κ. Κουτσούκος διευκρίνισε πως η παραχώρηση σε ιδιώτη αφορά τον αυτοκινητόδρομο και όχι την εταιρία αυτό σημαίνει πως η εταιρεία δεν θα διαχειρίζεται τα διόδια. Όσον αφορά το εταιρικό κομμάτι σχολίασε «Βρισκόμαστε σε αρκετά καλή δυναμική μετά την μεγάλη κρίση που πέρασε η Εγνατία Οδός Α.Ε. και παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει οι μισοί εργαζόμενοι».
Από την πλευρά του ο κ. Σάκκος σχολιάζοντας το καθεστώς ιδιωτικοποίησης σημείωσε πως η Εγνατία Οδός έχει γεωστρατηγική θέση για τις μεταφορές και είναι ένα θέμα που επηρεάζει όλους όχι μόνο τους εργαζόμενους και θα υπάρξει μεγάλο μελλοντικό πρόβλημα, «Δυστυχώς όμως οι πολίτες ακόμα δεν έχουν καταλάβει τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Εργαζομένων  Εγνατίας Οδού Α.Ε.
Δεκτές οι κάρτες “ελευθέρας” στα διόδια του Αρδανίου 
Εν τω μεταξύ, στα διόδια του Αρδανίου στον Έβρο, που λειτουργούν εδώ και μερικούς μήνες, γίνονται κανονικά δεκτές οι κάρτες ελεύθερης διάβασης που ισχύουν και για τα διόδια της Μέστης.
Επιπλέον, χρήσιμο να γνωρίζουν οι οδηγοί ότι στον σταθμό λειτουργεί και λωρίδα διέλευσης για όσους έχουν ηλεκτρονικές κάρτες οπότε καλό είναι να την αποφεύγουν εφόσον δεν διαθέτουν καθώς εκεί δεν βρίσκεται εργαζόμενος/η και θα πρέπει με την όπισθεν να αλλάξουν λωρίδα.