Κάτοικοι Μάκρης – Δικέλλων καθάρισαν τον τόπο τους!

Ένα “δημιουργικό” και κυρίως “καθαρό” Σάββατο πέρασαν κάτοικοι των οικισμών Δικέλλων και Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αφού αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να καθαρίσουν τον δρόμο που συνδέει τους δύο οικισμούς.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και ιδιοκτήτες κτημάτων της περιοχής και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, τόσο ως προς τον όγκο των σκουπιδιών, όσο όμως και ως προς την “ποιότητά” τους.

Στη δράση, που θα επαναληφθεί και στο μέλλον, συμμετείχαν περίπου 20 άτομα, συλλέχθηκαν πολλές σακούλες σκουπιδιών όμως αξίζει να μεταφέρουμε τις διαπιστώσεις των συμμετεχόντων: Ο μεγαλύτερος όγκος των σκουπιδιών ήταν πλαστικά διαφόρων ειδών, ενώ περίπου το 1/3 ήταν κουτάκια μπίρας. Ειδικά το δεύτερο συμπέρασμα σημαίνει και ότι είναι πολλοί αυτοί που οδηγούν καταναλώνοντας αλκοόλ, με όσα συνεπάγεται αυτό!

Σύμφωνα με τις περιγραφές των συμμετεχόντων, ο όγκος των απορριμμάτων ήταν μεγάλος και αυτό προκαλεί έναν ακόμη προβληματισμό, καθώς λόγω της πανδημίας οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες. Οπότε εύκολα προβληματίζεται κανείς για το τι θα γίνει όταν επανέλθει η κανονικότητα.

Τέλος, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρείχε κάποια υλικά στους εθελοντές μετά την σχετική πληροφόρηση για την αξιέπαινη απόφασή τους!