Η Νατάσα Γκαρά μεταφέρει την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων

“Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς σχέδιο κι ασφάλεια, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Τα σχολεία ανοίγουν έτσι όπως έκλεισαν, παρότι καταγράφονται νέα αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα και σε αριθμό διασωληνωμένων” σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, με αφορμή την επανεκκίνηση της λειτουργίας των σχολείων. 

“Πετούν το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» σε καθηγητές, μαθητές και γονείς, μέσω των ανεπαρκών self-test, ενώ παράλληλα διατηρούν τη λειτουργία τμημάτων των 25 παιδιών.

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη τις παλινωδίες της Κυβέρνησης σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Η έλλειψη ενός σοβαρού σχεδίου, για τη μέγιστη δυνατή υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία, είναι πασιφανής.

Οφείλουν άμεσα να εκπονήσουν πρόγραμμα εμβολιασμού του συνόλου των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολικών μονάδων. Οφείλουν να διασφαλίσουν δωρεάν αξιόπιστα τεστ για τη μαθητική κοινότητα και να λάβουν μέτρα υγειονομικής προστασίας”, συνεχίζει και καταλήγει: 

“Τέλος, η Κυβέρνηση οφείλει να δεσμευτεί απέναντι στους μαθητές του Λυκείου ότι δεν θα εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αφήνει εκτός Πανεπιστημίων τουλάχιστον 24.000 υποψηφίους. Οφείλει να σκύψει και να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας”