Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Αλεξανδρούπολης: Να συζητηθούν τα προβλήματα Άνθειας – Αρίστεινου στο Δ.Σ.

Οι πρόσφατες πλημμύρες ανέδειξαν πολλά προβλήματα και στην περιοχή της Άνθειας – Αρίστεινου. Προτεραιότητα θεωρούμε το Δημοτικό Σχολείο αλλά και το Γυμνάσιο στο οποίο λόγω της πλημμύρας μαθητές και εκπαιδευτικοί εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες και επιπλέον αμέσως μετά το Γυμνάσιο έκλεισε για μία εβδομάδα λόγω ζημιών. Γενικά αναδείχθηκαν χρόνια προβλήματα όπως:

  1. Έλλειψη στοιχειώδους δικτύου ομβρίων που θα κάνει παροχέτευση των νερών ώστε να μην πλημμυρίζει η αυλή του Δημοτικού, του Γυμνασίου και οι γύρω δρόμοι.
  2. Διαμόρφωση της σχολικής αυλής του Γυμνασίου, καθαρισμός, παρτέρια με λουλούδια, βάψιμο τα κάγκελα, καινούργιες μπασκέτες, διαγραμμίσεις, φροντίδα στα γήπεδα και στις εξωτερικές βρύσες του σχολείου.
  3. Από το 2010 το νηπιαγωγείο συστεγάζεται με το Δημοτικό και η πλακόστρωτη αυλή (50 τμ περίπου) είναι πολύ μικρή για 35 νήπια. Αίτημα των κατοίκων είναι να επισκευαστεί το παλιό νηπιαγωγείο το οποίο βρίσκεται σε περιφραγμένο μεγάλο χώρο, υπάρχει και επέκτασή του που σήμερα είναι γιαπί κι όλος ο χώρος μένει αναξιοποίητος και ρημάζει.
  4. Ασφαλτόστρωση, σοβαρή παρέμβαση και φροντίδα χρειάζονται και οι δρόμοι γύρω από το Δημοτικό και γενικά οι δρόμοι και στα δύο χωριά Άνθειας – Αρίστεινου. Πρόκειται για μια περιοχή που αναπτύσσεται και δραστηριοποιείται πολύς κόσμος. Υπάρχει κυκλοφορία πολλών αυτοκινήτων, αστικών λεωφορείων και αγροτικών μηχανημάτων. Στην πλατεία της Άνθειας διασταυρώνονται όλοι οι δρόμοι για τα χωριά της περιοχής γι’ αυτό και χρειάζονται σήματα προτεραιότητας και ταχύτητας, καθρέφτες, πεζοδρόμια ανάμεσα σε Άνθεια- Αρίστεινο.
  5. Οι ζημιές των αγροτικών δρόμων από τις πλημμύρες είναι πολύ μεγάλες – σ’ όλη την έκταση του Δήμου – και χρειάζεται προγραμματισμός για άμεσες παρεμβάσεις, αφού ξεκίνησαν οι δουλειές στα χωράφια.

Ποιος είναι ο προγραμματισμός που έχει κάνει ο Δήμος για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ;

(ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης)