Μηταράκης: Το ΚΥΤ Φυλακίου επεκτείνεται, αλλά δεν αλλάζει η χωρητικότητα του

Αναφορά στα όσα συμβαίνουν στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο έκανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1

Στη συνέντευξή του, ο κος Μηταράκης παραδέχτηκε ότι η αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου σημαίνει επέκταση του χώρου, ωστόσο τόνισε ότι δεν θα αυξηθεί η χωρητικότητά του. Είπε ακόμη ότι στο ΚΥΤ Φυλακίου θα μπουν μόνο επιπλέον 20 κρεβάτια καραντίνας, αλλά υπενθύμισε ότι η αύξηση που σχεδιάζεται αφορά το ΠΡΟΚΕΚΑ.

Η τοποθέτησή του: «Αυτονόητα θα γίνει αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου. Σημαίνει επέκταση του χώρου. Η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου δεν θα μεταβληθεί, θα δημιουργηθούν μόνο 20 επιπλέον θέσεις καραντίνας λόγω κορονοϊού και θα γίνει μια αύξηση του ΠΡΟΚΕΚΑ δηλαδή του κλειστού χώρου που διαχειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία. Και επίσης θα τοποθετηθούν περισσότεροι χώροι διοίκησης για να  υπάρχουν περισσότεροι υπάλληλοι να μπορούν να εξετάζουν ταχύτερα τους φακέλους και  να υπάρξει  και ένας υγειονομικός χώρος και ο βιολογικός καθαρισμός. Αυτά είναι που θα γίνουν στην επέκταση, δεν έχει αλλάξει καθόλου ο σχεδιασμός από αυτό  που ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος».