Σαμοθράκη: Θέλει κόπο το πλατάνι, κάθε τόπος δεν το κάνει

Σε μία άνευ προηγούμενου κόντρα -αλλά και εκ του μη όντως- επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.

Ο λόγος είναι μερικά… πλατάνια, τα οποία αποφάσισε ο Οργανισμός να σπαρθούν στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Καμαριώτισσας, αλλά η δημοτική αρχή δεν συμφωνεί με αυτή την προοπτική.

“Μετά την επίσκεψη του Ο.Λ.Α στο νησί και παρά τις δικές μου έντονες αντιρρήσεις και τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις,παρά τις διαμαρτυρίες των Αντιδημάρχων,Γ.Γρηγόραινα και Γ.Γλήνια και του Συλλόγου Επαγγελματιών,ο Αντιπρόεδρος και η Τεχνική Υπηρεσία του Οργανισμού αποφάσισαν την εκρίζωση δέντρων και φυτών στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, προκειμένου να φυτευθούν πλατάνια. Η ύπαρξη των πλατάνων ανάμεσα στους φοίνικες, πέρα από αντιαισθητική, είναι και προβληματική για τη λειτουργία του Βιολογικού, καθώς οι ρίζες θα δημιουργήσουν προβλήματα στα φρεάτια του αποχετευτικού δικτύου. Θεωρώ απαράδεκτο, σε μια τόσο μικρή κοινωνία, να μην λαμβάνονται υπ’όψιν οι απόψεις της Δημοτικής Αρχής και των φορέων. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη κίνηση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους! έγραψε στο Facebook ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, για να του απαντήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ:

“Όταν ως Δήμαρχος μικρού νησιού χάνεις την αίσθηση του μέτρου, έχεις άγνοια επί τεχνικών θεμάτων, επικαλείσαι την αισθητική τοπίου για έργα άλλων εκτός της δικαιοδοσίας σου και το μόνο που σ’ ενδιαφέρει είναι η πολιτική σου πελατεία … τότε δεν υπάρχει πεδίο συνεργασίας τουλάχιστον εκ μέρους μου.

Όσα κι αν λέγονται η αλήθεια είναι απλή. Επιχειρείται τεκμηριωμένη λειτουργική και αισθητική τακτοποίηση σε όλους τους χώρους ευθύνης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Υπάρχει προγραμματισμός και όραμα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Λυπάμαι αλλά οι τσαμπουκάδες δεν θα περάσουν. Και ο νοών νοείτω !!!”