Κουτσούμπας: “Το ΚΚΕ θα κρατήσει το θέμα του Απαλού στην επικαιρότητα για να μην ξεχαστεί”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο, αφού επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, μετέβη στο χωριό Απαλός και συναντήθηκε με την Επιτροπή Πλημμυροπαθών. Επίσης επισκέφτηκε το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο πυροσβέστης που παρασύρθηκε απ’ τα ορμητικά νερά.

Οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν την αγωνία τους για την αποκατάσταση των ζημιών, για τα αναγκαία έργα αποτροπής ενός νέου πλημμυρικού επεισοδίου, αλλά και για τις αποζημιώσεις που εκκρεμούν και αποτελούν αντικείμενο ενός “άθλιου παζαριού με τους αρμόδιους φορείς που βρίσκουν αστείες δικαιολογίες για να περικόψουν τις αποζημιώσεις”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απ’ την πλευρά του διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι το ΚΚΕ θέλει να συντηρήσει το ζήτημα στην επικαιρότητα, γιατί “η πείρα λέει πως όταν περνάει η καταστροφή, όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας το πρόβλημα ξεχνιέται, το αποσιωπούν”. Δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα προβεί σε όποιες ενέργειες χρειάζονται -μέσα και έξω απ’ τη Βουλή, στους δρόμους του αγώνα- στην κατεύθυνση να δοθεί αποζημίωση 100% για τις καταστροφές. Σημείωσε πως “τα 32 δισ. που θα έρθουν απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης αντί να πάνε σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η υγεία, η παιδεία, η αντιπλημμυρική προστασία, η κυβέρνηση θα τα δώσει στους επιχειρηματίες της πράσινης ανάπτυξης, δηλαδή ανεμογεννήτριες και ΑΠΕ, μια ανάπτυξη που και πάλι ο λαός θα πληρώνει με ακριβό ρεύμα και πράσινους φόρους!”. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η ίδια η ΕΕ δεν θεωρεί επιλέξιμα έργα προστασίας της ζωής του λαού, διότι δεν έχουν μεγάλη κερδοφορία για τους επιχειρηματίες.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι με την πίεση, με την προβολή του ζητήματος, μπορεί να γίνουν ορισμένα πράγματα για να υπάρξει κάποια ανακούφιση, αλλά κυρίως ότι χρειάζεται η διεκδίκηση για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού “για να μην ξαναγίνει και δεύτερη και τρίτη φορά το κακό, γιατί η κατάσταση στο περιβάλλον χειροτερεύει”. Απευθυνόμενος στους πλημμυροπαθείς τόνισε “κυρίως εσείς πρέπει να κινηθείτε σε συμμαχία με άλλους φορείς της πόλης, των εργαζομένων, γιατί την επόμενη φορά μπορεί να πνιγεί μια άλλη περιοχή, άρα όλοι έχουν χρέος να συμπαρασταθούν σε αυτό τον αγώνα”.

Η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ολοκληρώθηκε με την ομιλία του σε σύσκεψη, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, με φορείς και συνδικαλιστές από τον Νομό Έβρου.