Ποιο είναι το αγαπημένο σουβενίρ που παίρνουν μαζί τους οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα;

Μία από τις πλέον κοινές συνήθειες των ανθρώπων που ταξιδεύουν είναι η απόκτηση ενός σουβενίρ από τον τόπο που επισκέπτονται κάθε φορά και κάπως έτσι καταλήγουμε με ψυγεία γεμάτα “μαγνητάκια”, διάφορες κούπες και άλλα μικροπράγματα που θυμίζουν τα ταξίδια μας σε διάφορους προορισμούς.

Πάντως, όσο παράδοξο και αν ακούγεται οι μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού (οι tour operators) μελετούν όλες τις συνήθειες των τουριστών – ακόμα και τα είδη των σουβενίρ που αγοράζουν από τους τόπους που επισκέπτονται.

Η γαλλική Club Med λοιπόν, εκπόνησε εκτενή μελέτη για τα αγαπημένα σουβενίρ των τουριστών σε διάφορους προορισμούς, στους οποίους συγκαταλέγεται και η Ελλάδα. Και αυτό στο οποίο κατέληξε για τη χώρα μας, είναι ότι το αγαπημένο ελληνικό σουβενίρ δεν είναι ο τσολιάς ή κάποιο αγαλματάκι, αλλά… το κομπολόι!

Το κομπολόι περιγράφεται ως ένας σπάγγος με χάντρες, που χρησιμεύει για “να περνάει η ώρα”, ενώ διευκρινίζεται ότι σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες κατασκευές (όπως π.χ. τα ροζάριο) το κομπολόι δεν έχει καμία θρησκευτική χρήση.