Πέθανε ο Σουφλιώτης επιχειρηματίας Νίκος Μπουρουλίτης

Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία του Σουφλίου – και όχι μόνο – η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Νίκου Μπουρουλίτης. Ο Νίκος Μπουρουλίτης αφιέρωσε τη ζωή του στην ενασχόληση με το μετάξι (την παραγωγή και το εμπόριο του), ενώ ήταν και ο εμπνευστής – ιδρυτής του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου “τα Γνάφαλα”.

Ο αείμνηστος Νίκος Μπουρουλίτης άφησε ισχυρό το στίγμα του στην κοινωνία του Σουφλίου, συνεχίζοντας και γιγαντώνοντας τελικά την μικρή επιχείρηση που είχε κληρονομήσει από τους γονείς του, ενώ συνέβαλε σημαντικά και στην προβολή του Σουφλίου μέσω της ανάδειξης της “λαογραφικής” διάστασης του μεταξιού και όσων αυτό σήμαινε για την κοινωνία του Σουφλίου.

Για τον θάνατό του εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση η Ένωση Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Σουφλίου και Περιφερειάς στην οποία αναφέρει: “Με βαθιά θλίψη και δάκρυα στα μάτια χαιρετούμε έναν αγαπημένο φίλο, συνάδελφο και συναγωνιστή στο τελευταίο του μεγάλο ταξίδι. Ο Νίκος Μπουρουλίτης ένας άνθρωπος που αγάπησε τόσο πολύ τον τόπο του και το μετάξι, ένας άνθρωπος αγωνιστής, χειμαρώδης και οραματιστής έφυγε από κοντά μας. Καλό ταξίδι φίλε Νίκο… Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του”