Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ξέρει τίποτα για το εργοστάσιο στρατιωτικών ενδυμάτων στο Τρίγωνο

Πλήρη άγνοια για το ανενεργό εργοστάσιο στρατιωτικών ενδυμάτων στο Σπήλαιο του Τριγώνου στον Έβρο, δηλώνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο απάντησε σε ερώτηση του κόμματος Ελληνική Λύση σχετικά με το ενδεχόμενο μετατροπής του εργοστασίου σε Δομή φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, ωστόσο δήλωσε αναρμόδιο να απαντήσει.

Το κείμενο της απάντησης, που υπογράφει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Μετατροπή παλιού εργοστασίου στρατιωτικών ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας σε ΚΥΤ», σας γνωρίζω ότι το εργοστάσιο στο οποίο αναφέρεστε ουδέποτε λειτούργησε ως στρατιωτικό εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων, αλλά αποκλειστικά ως επιχείρηση ιδιωτικών συμφερόντων με την επωνυμία «ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΑΒΕΕ» και συνεπώς το ζήτημα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, τα εργοστάσια παραγωγής εφοδίων και υλικών των Ενόπλων Δυνάμεων, εδρεύουν στις Περιοχές Βάσης και όχι σε προωθημένες περιοχές, για λόγους ασφαλείας.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου”.