To αποκριάτικο πάρτυ που δίχασε την Ξάνθη και “τάραξε” όλη την Ελλάδα

Η Ξάνθη έχει μακρά καρναβαλική παρέλαση και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις πόλεις με τις μεγαλύτερες αποκριάτικες παρελάσεις και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι πιο μέρος της pop κουλτούρας της Ξάνθης, όμως φέτος η πραγματοποίηση τους ήταν αδύνατη λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, οι υγειονομικές απαγορεύσεις δεν εμπόδισαν τη διεξαγωγή ενός “πάρτυ” στην κεντρική πλατεία της πόλης το βράδι του Σαββάτου (παραμονή της μεγάλης Αποκριάς). Οι εικόνες από την πλατεία της Ξάνθης έκαναν το γύρο του διαδικτύου με ορισμένους να κάνουν λόγο για συγκέντρωση ακόμα και 1.000 ατόμων η οποία διαλύθηκε με ήπια παρέμβαση της Αστυνομίας που έκανε συστάσεις στους παρευρισκόμενους και τους κάλεσε να εγκαταλείψουν το χώρο.

Το “πάρτυ” αυτό δίχασε την κοινή γνώμη ανά την Ελλάδα, αλλά και την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, η οποία σημειωτέον είναι και από τις περιοχές που υποστεί σημαντικές συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού, με αλλεπάλληλα lockdown ειδικά κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας.

Δεν ήταν λίγοι οι χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που τάχθηκαν με το μέρος των “γλεντζέδων”, αλλά ήταν σίγουρα περισσότεροι εκείνοι που καταδίκασαν την εκδήλωση μεσούσης της πανδημίας και δεδομένου του υψηλού αριθμού κρουσμάτων που καταγράφονται σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση και σε τοπικό επίπεδο, ενώ παρενέβη και o Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, Ηλίας Ασκαρίδης, που δήλωσε:

«Κάποιοι θέλοντας να ρίξουν τις ευθύνες στον Δήμο και τη Δημοτική Αρχή, εκμεταλλεύονται τους νέους μας, που κυρίως ήταν στην πλατεία, με προσωπικά ηχεία bluetooth, με βεγγαλικά, περισσότερο παρορμητικοί απ’ ότι συνήθως και κάνουν ανακοινώσεις και φθηνή μικροπολιτική, μοιράζοντας αφειδώς κατηγορίες και ευθύνες, σε βάρος του Δήμου, της νεολαίας και της λειτουργίας της.
Οι νέοι μας, οι κοινωνία του μέλλοντος της πόλης, δε θα γίνει βορά στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, σε μια προσπάθεια αυτοπροβολής και ρηχής προσέγγισης, που κάνουν τεράστιο κακό στην πόλη και τους ανθρώπους της.
Πιστεύουμε στους νέους μας, πιστεύουμε στις δυνάμεις και στην προοπτική τους. Όλοι μαζί, την επόμενη χρονιά, το 2022, τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε μια τεράστια παρέα, όλη η πόλη και θα χορέψουμε, θα αγκαλιαστούμε, θα γελάσουμε με την ψυχή μας, θα διασκεδάσουμε, θα ψυχαγωγηθούμε και θα τραγουδήσουμε, για πολλά 24ωρα, για την πόλη μας, για το καρναβάλι μας, για την Ξάνθη μας, που αγαπάμε και της αξίζει».