Ομοβροντία αιτημάτων για το άνοιγμα της Νυμφαίας ενόψει τουριστικής σεζόν

Ο ένας μετά τον άλλον οι φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ζητούν το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας στη Ροδόπη για την φετινή τουριστική σεζόν.

Όπως έχει επισημάνει ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η τουριστική σεζόν για φέτος (δεδομένου ότι θα επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες) έχει οριστεί για τις 14 Μαΐου με κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας “All you need is Greece”.

Ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας παραδοσιακά φέρνει εκατομμύρια τουριστών στην Περιφέρεια ΑΜΘ κυρίως από τα Βαλκάνια και η μη λειτουργία του πέρυσι (λόγω κορωνοϊού) είχε αρνητικά αποτελέσματα για την περιοχή.

Φέτος, ήδη από τώρα έχουν ξεκινήσει τα αιτήματα για λειτουργία του μεθοριακού σταθμού στη φετινή σεζόν και η πρώτη επισήμανση για τη συγκεκριμένη ανάγκη έκανε λόγο πρώτη η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης διά της Συμβούλου Μαρίας Πολυμέρου. Ακολούθησε σχετικό αίτημα από την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ επιστολή στον Υπουργό Τουρισμού απέστειλε και ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης επισημαίνοντας ότι:

  1. Η επαναλειτουργία του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, με στόχο την αποσυμφόρηση του Προμαχώνα και διευκολύνοντας παράλληλα μεγάλη μερίδα τουριστών που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μας, με βάση τα όσα αποφασίστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή.
  2. Η θεσμοθέτηση ρύθμισης, με πολλές δόσεις, για την εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεών των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, οι οποίοι θα αδυνατούν, στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή αυτών. Ανάλογα με τις εξελίξεις, σχεδιασμός περί αναστολής πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων σε αυτούς που αποδεδειγμένα πλήττονται.