Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση της Ορεστιάδας για το μεταναστευτικό – Επίκειται επίσκεψη Χρυσοχοΐδη τις επόμενες ημέρες

Σήμερα -Παρασκευή 12/03- θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας με αντικείμενο το μεταναστευτικό ζήτημα και δη τις εξελίξεις στο ΚΥΤ και το ΠΡΟΚΕΚΑ του Φυλακίου.

Όπως είναι γνωστό, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το ΚΥΤ εν τέλει άλλαξε και πλέον δεν προβλέπεται επέκτασή του ή αύξηση της χωρητικότητας του, όμως προβλέπεται αύξηση της χωρητικότητας του ΠΡΟΚΕΚΑ – γεγονός που έχει προβληματίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που προΐσταται και της Επιτροπής Αγώνα, η οποία αποτελείται από τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων χθες Πέμπτη είχε συνάντηση στην Αθήνα με τέσσερις υπουργούς για το θέμα των Δομών στο Φυλάκιο. “Παραβρέθηκα σε σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοιδη, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασυλου κ. Μηταρακη,τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.ωΣτεφάνη και τον υφυπουργό πάρα τω πρωθυπουργό κ. Λιβανιο για το θέμα των δομών στο Φυλάκιο δήμου Ορεστιάδας.
Κατέθεσα αναλυτικά την ισχυρή επιχειρηματολογία της τοπικής κοινωνίας μας.
Ακολούθησε συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες και έλαβα τη δέσμευση του κ. Χρυσοχοιδη για επίσκεψή του στο δήμο μας, σε σύντομο χρονικό διάστημα ,ώστε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του”, ανακοίνωσε ο κος Μαυρίδης.

Η συγκέντρωση αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή καθώς η κινητοποίηση είναι πανθρακική. Έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι στις 12.00 και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης έχει ανακοινώσει ότι τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν στο διάστημα 12.00-14.00 ακριβώς για να μπορέσουν και οι επιχειρηματίες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης υπάρχει οργάνωση για μετακίνηση πολιτών, ακόμη και από Συλλόγους όπως το Αινήσιο Δέλτα.