Πυροβολισμούς από τους Τούρκους στον Έβρο ενώπιον του Frontex καταγγέλλει το Der Spiegel

Μία ανάρτηση – φωτιά έκανε στο προφίλ του στο Twitter ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel στην Ελλάδα Γιώργος Χρηστίδης. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, την Κυριακή στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο ύψος του Τυχερού, την Κυριακή καταγράφηκαν πυροβολισμοί στην τουρκική πλευρά ενώ στην ελληνική περιπολούσαν άνδρες του Frontex.

Η ανάρτηση του μεταφρασμένη (από το “R”) στα ελληνικά:

“Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον Έβρο ενώπιον τζιπ του Frontex στο οποίο επέβαιναν Γερμανοί συνοριοφύλακες, τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στο χωριό Τυχερό. Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι αρμόδιοι σε Ελλάδα και Βαρσοβία υποστηρίζουν ότι τελευταία τα μέλη του Frontex έχουν παρατηρήσει αρκετά άτομα στην τουρκική πλευρά να πυροβολούν. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, οι πυροβολισμοί ήταν στον αέρα και δεν τραυματίστηκε κανείς από τους Γερμανούς συνοριοφύλακες.

Παρ’ όλα αυτά, οι υπηρετούντες του Frontex ενημερώθηκαν να λάβουν αυξημένα μέτρα προστασίας στα οποία περιλαμβάνεται η χρήση αλεξίσφαιρου γιλέκου. Στον Έβρο υπηρετούν περίπου 80 άτομα του Frontex, οι 15 εκ των οποίων είναι Γερμανοί.

Ο Διοικητής του Frontex Φαμπρίς Λεζερί ενημέρωσε τις Βρυξέλλες ότι υπάρχει κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με επιστολή που έστειλε το Σαββατοκύριακο.

Δείτε εδώ τις αναρτήσεις του Γιώργου Χρηστίδη: