Έτσι θα λειτουργεί η αγορά στην Αλεξανδρούπολη έως την Τρίτη 16 Μαρτίου
Με νέους κανόνες θα λειτουργεί η αγορά στο Νομό Έβρου, από σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου και οι οποίοι θα ισχύσουν έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου καθώς ο Έβρος εντάσσεται πλέον στο επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου, αναφορικά με την εξάπλωση και τη διασπορά του κορωνοϊού.
Το Επιμελητήριο Έβρου κάλεσε τα μέλη, αλλά και τους καταναλωτές να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν προκειμένου να κυλήσουν ομαλά οι επόμενες δύο εβδομάδες, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει την καλή επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και μέρες ο Έβρος.
Στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) στο οποίο ανήκει ο νομός Έβρου:
• Κατατάσσονται όλες οι περιοχές της χώρας εκτός από όσες ρητά εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).
• Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του clickaway. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία clickinside.
• Για τα καταστήματα που λειτουργούν με clickaway, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.
• Ειδικά ως προς το clickinside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.
“Μαύρη μέρα” χαρακτήρισε την πρεμιέρα εφαρμογής των νέων (προσωρινών) μέτρων η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βίβιαν Κουρμπανιάν. “Είμαστε έξαλλοι”, τονίζει ακόμη η πρόεδρος σημειώνοντας ότι είναι άδικο να πληρώνει η Αλεξανδρούπολη το βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο των Αθηνών.