Ορεστιάδα: Αναβάλλεται η κινητοποίηση της Παρασκευής για το ΚΥΤ Φυλακίου – Θα γίνει την άλλη Παρασκευή 12/3
Την πρόταση της Μαρίας Γκουγκουσκίδου αποδέχτηκε ομόφωνα η Επιτροπή Αγώνα να αναβληθεί η κινητοποίηση της Παρασκευής. Συμφωνήθηκε να μεταφερθεί για την επόμενη Παρασκευή 12/3, προκειμένου να δοθούν οι σαφείς διευκρινήσεις της κυβέρνησης για το σχεδιασμό της.
Στο μεσοδιάστημα προγραμματιζεται συνάντηση με τον Υπουργό Προστασιας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοιδη, στη αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το ΠΡΟΚΕΚΑ.
Η κυβερνητική ανακοίνωση της Δευτέρας 1/3 δια της κυβερνητικής εκπροσώπου ξεκαθάρισε την κατάσταση με το ΚΥΤ, αλλά η δεύτερη δομή του Φυλακιου, το ΠΡΟΚΕΚΑ, σχεδιάζεται να επεκταθεί με αύξηση χωρητικότητας κατά 240 άτομα.
Αυτό, όπως συζητήθηκε με τους τοπικούς φορείς, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμο, καθώς από την αρχή ή σαφής διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας είναι “ούτε επέκταση, ούτε νέες δομές στον Εβρο”, παρά μόνο βελτίωση υποδομών στις υπάρχουσες χωρίς την παραμικρή αύξηση της χωρητικότητας.
“Δεν ικανοποιηθηκαν τα αιτήματα μας, δεν σταματάμε τον Αγώνα, περιμένουμε διευκρινήσεις”, είναι το επιστέγασμα της δίωρης σύσκεψης.