Search
Close this search box.
Δ. Αλεξανδρούπολης: Τι λέει ο πρώην επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Γιάννης Καρυπίδης για τη σύμπραξη με τη δημοτική αρχή
Τη δική του άποψη μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” Γιάννης Καρυπίδης για τη σύμπραξη της παράταξης με τη δημοτική αρχή.
Ο κος Καρυπίδης στο κείμενό του κάνει λόγο για “δραπέτες”, συνομιλίες ήδη από τον Οκτώβριο του 2020, ενώ δηλώνει ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα ούτε για τη σύμπραξη, ούτε και για την ανακοίνωση αυτής.
Δείτε τι γράφει:
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ
Για ποια σύμπραξη μιλάμε όταν επί δύο χρόνια οι τρεις σύμβουλοι της Παράταξης (ο τέταρτος είχε ήδη δραπετεύσει) ψήφιζαν όλα τα θέματα που έφερνε η Δημοτική Αρχή χωρίς κανένα κριτήριο ,χωρίς καμιά πολιτική σκέψη, χωρίς κανένα μέτρο και σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι από αυτούς δεν γνώριζαν ούτε τις εισηγήσεις? Και σε πολλές περιπτώσεις ψήφιζαν τις εισηγήσεις για να μην φέρουν σε δύσκολη θέση τον Αραμπατζή.
Για ποια σύμπραξη μιλάμε που όταν έφεραν για πρώτη φορά το θέμα και τους πρότεινα να συζητηθεί το θέμα παρουσία και του Συντονιστικού για να ακούσουμε και τις απόψεις τους το αρνήθηκαν.
Για ποια σύμπραξη μιλάμε όταν πριν 2 χρόνια η κύρια αιτία της διαγραφής του πρώην επικεφαλής, πέρα από τα λάθη και τις παραλήψεις που έκανε πριν, κατά την διάρκεια αλλά κυρίως μετά τις εκλογές, ήταν ότι πήγε να κάνει κάτι ανάλογο διεκδικώντας όπως έχω ξαναπεί μια θέση “στον ήλιο” .Συνομιλώντας με πολλές πλευρές στο παρασκήνιο και εν κρυπτώ ? Για σκεφτείτε να έκανα και εγώ το ίδιο αφού είχα αναλάβει την παράταξη? Έχουν να μου καταλογίσουν κάτι? Γιατί εκτός από την ενασχόλησή μου με τα κοινά είμαι και δάσκαλος που πέρα από την γυμναστική μαθαίνω στα παιδιά να έχουν ήθος ,κανόνες ,αξίες. Πιθανόν κάποιοι μαθητές μου να με παρακολουθούν και εκτός σχολείου. Και άρα πρέπει τα λόγια μου να συνάδουν με τις πράξεις μου
Για ποια σύμπραξη μιλάμε που εδώ και δύο χρόνια τους θεωρούσαν δεδομένους και προβλέψιμους ? Τι τους εμπόδιζε να συνεχίσουν να στηρίζουν την “Ανάπτυξη” που επικαλούνται σαν λόγο για την σύμπραξη? Αφού έτσι κι αλλιώς και στην ΑΝΑΣΑ που ήταν δεν έφεραν ποτέ αντίρρηση για κανένα θέμα. Πιο έντιμο και τίμιο δεν θα ήταν να με διαγράψουν αφού διαπίστωσαν ότι διαφωνούν με τις πολιτικές μου απόψεις ,τις τοποθετήσεις μου μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον τρόπο που ψηφίζω?(Αν και τις γνώριζαν πολύ καλά από την αρχή) Μπορούσαν να με διαγράψουν ,αφού είχαν την πλειοψηφία , να αναλάβει κάποιος από αυτούς την Παράταξη (αν είχαν τα κότσια) ώστε η Παράταξη να συνεχίσει να πορεύεται ως αυτοτελής μέχρι το τέλος της τετραετίας γιατί αυτή την εντολή μας έδωσαν οι συμπολίτες μας και μετά μπορούσαν να πάρουν το δρόμο τους.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ
Να συμπράξω (να δραπετεύσω) με ποιον? Με αυτούς(δημοτική αρχή) που επί δυο χρόνια απλώς ροκανίζουν τον χρόνο? Με την Παράταξη που όπως έχω πει πολλές φορές τα θέματα που έχει φέρει στο ΔΣ είναι απλώς διαδικαστικά ?Με την Δημοτική Αρχή που μετά από δύο χρόνια δεν έχει δείξει πού θέλει να πάει τον Δήμο? Με την παράταξη που δεν έχει εκφράσει όραμα ,μια ιεράρχηση ,στόχευση και υλοποίηση? Με αυτούς που έχουν φέρει προς ψήφιση τρεις φορές την ΔΕΚΑΔΑ, άλλη μια φορά το δεύτερο στούντιο στην Άνθεια και ξανά πάλι την Αναπτυξιακή εταιρεία που ήταν μια άλλη ΔΕΚΑΔΑ (όλες αυτές οι “εταιρείες” ξέρουμε και έχω καταθέσει ότι το μόνο ρόλο και σκοπό που είχαν ήταν να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικά ρουσφέτια .Έτσι κι αλλιώς έχουν κριθεί και το μόνο που έκαναν ήταν να χρεώσουν τους Δήμους με δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ.)Και πως μπορώ να συμπράξω με κάποιους που διαφωνώ κάθετα σε κεντρικές πολιτικές θέσεις και απόψεις , που αυτό για μένα είναι μια στάση ζωής εδώ και είκοσι χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά? Θα ήταν σαν να πουλάω την ψυχή μου στον διάολο και φυσικά αναλαμβάνω και το κόστος.
Πως μπορώ να συμπράξω με κάποιον όταν δεν έχω εξουσιοδότηση από τους συμπολίτες μου? Συμπολίτες που τίμησαν την παράταξη είτε με ψήφισαν είτε όχι και με εξέλεξαν για δυο τετραετίες πρώτο δημοτικό σύμβουλο σε όλο τον συνδυασμό ?Στην παράταξη που με εξέλεξε ο κόσμος όφειλα να παραμείνω μέχρι και την τελευταία στιγμή. Με τι πρόσωπο θα μπορούσα να κοιτάξω τους συμπολίτες μου στα μάτια?(για κάποιους βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα).Πως θα μπορούσα να εξαπατήσω τους συμπολίτες μου που ενώ με ψήφισαν σε μια παράταξη να λιποτακτήσω και να πάω σε άλλη παράταξη? Πως θα μπορούσα να αλλαξοπιστήσω από την παράταξη όταν λίγες μέρες πριν τις εκλογές και πριν να καταθέσω την υποψηφιότητά μου με κάλεσε ο νυν Δήμαρχος για να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό του και το αρνήθηκα κατηγορηματικά χωρίς να αφήσω κανένα περιθώριο ? Γιατί προέκυψε το θέμα της σύμπραξης? Η απάντηση για μένα είναι πολύ απλή. Οι διαφορετικές πολιτικές θέσεις και απόψεις που εξέφρασα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο σε σχέση με την δημοτική αρχή και ο τρόπος που καταψήφισα τις “εταιρείες “ που έφεραν προς ψήφιση . Πότε προέκυψε για πρώτη φορά το θέμα? Για την ιστορία ήταν 28η Οκτωβρίου 2020 όταν ο γνωστός αγγελιοφόρος ενημέρωσε την παράταξη ότι έχουν πρόταση από τον Δήμαρχο για σύμπραξη και πρέπει να το συζητήσουμε. Όντως συζητήσαμε ,κατέθεσα για ακόμη μια φορά τα επιχειρήματά μου και την αντίθεσή μου (για όλους τους παραπάνω λόγους που τους γνωρίζανε )και προς έκπληξή μου στο τέλος της συζήτησης έμεινα άφωνος με το ότι συμφώνησαν μαζί μου .Θεώρησαν ότι δεν πρέπει να το κάνουν γιατί θα γελοιοποιηθούν .
Πότε επανήλθε το θέμα ξανά? Τον Ιανουάριο την ημέρα των Φώτων .Ο γνωστός αγγελιοφόρος ενημέρωσε την παράταξη ότι πρέπει να βρεθούμε για να ξανασυζητήσουμε την πρόταση του Δημάρχου για σύμπραξη. Ο κύβος είχε ριφθεί. Και ήδη είχαν αργήσει. Γιατί από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι όλα είναι εις βάρος μου και οι αριθμοί και οι συσχετισμοί. Ξαναβρεθήκαμε ,ξαναείπα τα επιχειρήματά μου και αποχώρησα. Τι έγινε μέσα σε δυο μήνες και ξανά άλλαξαν στάση αυτό δεν το ξέρω , μπορώ όμως να το φανταστώ. Αυτό που τους είπα φεύγοντας ήταν ότι τους εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες και τα όνειρά τους , ότι εγώ μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια όπως και τον κόσμο και ότι μου χρωστάν και δεν τους χρωστάω. Και εννοείται περιμένω με αγωνία την περιβόητη ανάπτυξη του Δήμου. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήμουν επικεφαλής προσπάθησα με ήθος και αξιοπρέπεια χωρίς καμία αξίωση και προσωπική ιδιοτέλεια ,αφιερώνοντας απεριόριστο χρόνο και φαιά ουσία, να τους μάθω να σκέφτονται, να εκφράζονται και να ψηφίζουν με πολιτικά κριτήρια και όχι παρεΐστικα . Προφανώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν . Τα μικροπολιτικά και προσωπικά οφέλη ήταν πιο δυνατά από αυτά που πρέσβευα εγώ!
ΥΓ1 .Και είναι αυτονόητο ότι δεν είχα καμιά ενημέρωση ούτε για την συνάντηση ούτε για την επικείμενη ανακοίνωση της σύμπραξης
ΥΓ2. Εννοείται ότι θα έρθει ξανά προς ψήφιση νέα αναπτυξιακή εταιρεία μέχρι τέλος Μαρτίου (μέχρι τότε μπορούν οι Δήμοι να περάσουν “αναπτυξιακές” επειδή λήγει η προθεσμία. )