26.000 σχόλια στο προφίλ της ΠτΔ για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Την “ασφυκτική” πίεση των χρηστών του Facebook δέχεται τις τελευταίες ημέρες το επίσημο προφίλ της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με αφορμή την απεργία πείνας του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εδώ και περίπου 50 ημέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας (και πλέον και δίψας) διαμαρτυρόμενος για την μη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού και αντ’ αυτής την παραμονή του στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά Κουφοντίνα, η έκτιση της ποινής του στις φυλακές Δομοκού αντιβαίνει την κείμενη νομοθεσία ενώ -πάντα σύμφωνα με την πλευρά του ισοβίτη- δεν έχει παραχωρηθεί ούτε η σχετική απόφαση της παραμονής στις φυλακές Δομοκού, ώστε να μπορέσει να την προσβάλει.

Σύμφωνα με non paper της κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση Κουφοντίνα «εκ του νόμου δεν επιτρέπεται να παραμένει στο Κατάστημα Κορυδαλλού, που αποτελεί κατάστημα κράτησης τύπου Α’ και σε αυτό κρατούνται μόνο υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης». 

Πάντως, ο ιδιότυπος αυτός ιντερνετικός ακτιβισμός έχει αφήσει πάνω από 26.000 σχόλια σε ανάρτηση του λογαριασμού της ΠτΔ και σε όλα ζητείται η παρέμβασή της προκειμένου να “μην καταγραφεί νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα του 2021” (σ.σ. τα σχόλια δεν αναφέρουν όλα αυτολεξεί τη συγκεκριμένη φράση – αυτή συνοψίζει το νόημα).

Από την πλευρά της κας Σακελλαροπούλου πάντως προς το παρόν διατηρεί στάση ουδετερότητας στο συγκεκριμένο θέμα και δεν έχει κάνει καμία δήλωση, ενώ κατά την έναρξη της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας υπήρχαν αναφορές περί διαγραφής σχολίων, που όμως πλέον έχουν πάψει.